Гешев обменя опит за борбата с организираната престъпност с колегата си от РС Македония

0
В срещата им се включиха и две дами
В срещата им се включиха и две дами

В срещата им се включиха и две дами

Днес главният прокурор Иван Гешев и говорителят на главния прокурор Сийка Милева проведоха двустранна работна среща с главния прокурор на Република Северна Македония Любомир Йовески и административния ръководител на Прокуратурата за борба с организираната престъпност и корупция Вилма Русковска, които са на посещение в България и взеха участие в Международна конференция - „Защита на еврото в България, страните от Югоизточна Европа и Балканския регион. Постижения и предизвикателства пред правоприлагащите органи“, която се организира по проект „Общ надзор за законност по спазването на законодателството в държавата“ с финансовата подкрепа на Европейската комисия по програма „Перикъл 2020“.

В хода на разговорите двете страни обсъдиха въпроси от взаимен интерес, борбата с организираната престъпност и сътрудничеството по наказателноправни въпроси.

Прокуратурата на Република България и Прокуратурата на Република Северна Македония имат сключено споразумение за сътрудничество от 2015 г., в което е заложено укрепване на контактите между българските и македонските прокурори и съвместна работа във всички области на прокурорската дейност.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари