Гешев е радост!

0
Цялата добре смазана машина на шайката се задейства, за да убеди себе си и обществото, че Гешев е радост!
Цялата добре смазана машина на шайката се задейства, за да убеди себе си и обществото, че Гешев е радост! Снимка: Олег Попов / NOVA

НОВИНИТЕ ДНЕС, 08.11.2019 Г.

ГЕШЕВ Е РАДОСТ.

Денят премина в матросовска защита на Гешев. Цялата добре смазана машина на шайката се задейства, за да убеди себе си и обществото, че Гешев е радост! Че бил професионалст, че по-прозрачна процедура от неговото избиране в цяла Европа нямало! Гешев също го потвърди, че най-прозрачно него са го избрали. Цацаров, леко притеснен, че мандатът му изтича и може да изтърве контролът върху ситуацията „Гешев е радост!”, започна да раздава правни съвети, без никой да му ги е искал. Разбрахме, че той като виден тълкувател на Конституцията смята, че правителството няма право да издига друг кандидат. Не можело. Трябвало само набързо да се прегласува Гешев и да бъде назначен. Не можело и отначало да започне процедурата. Въпреки че това е смисълът, когато мотивите са, че самата процедура е опорочена. А че кандидатът не става, се вижда от всички, които не очакват чадър от прокуратурата.

– САМ ДА СЕ ОМАСКАРИШ.

Един доскоро многоуважаван професор по търговско право си позволи да критикува Президента Радев, че на практика не бил казал мотиви за отказа си да попише указа за назначаването на Гешев. Липсата на състезателно начало според професора, не било мотив. Така Герджиков с един удар успя да се орезили първо като човек и второ като юрист. Ако се запознае с Конституцията, Герджиков би установил, че мотивите първо изобщо не са задължителни и второ, са по преценка на Президента. Принципите при изборът на главен прокурор са ясни. Като морал, почтеност и професионализъм са основни изисквания. За съжаление огромната част от придворните юристи ги нямат. Ако ги имаха, най-вероятно нямаше да са на тези постове. И отново – властта развращава неподготвените.

– ДАНЪЦИТЕ НАГОРЕ.

Горанов заяви в прав текст на новите кметове, че трябва да вдигнат местните данъци, иначе държавата няма да ги финансира. Трябвало за инфраструктура да има пари. За пенсии, детски, училища и болници не се споменава. Само за магистрали. Направо магистрална държава станахме. За заплатите чухме само обещания. А от януари такса битови отпадъци ще се увеличи с много. Скоро ще видим как ще ни сюрпризират за Нова година. Е, честито на гласувалите и негласувалите. Докато търпим, ще ни дерат кожите.

– АГРЕСИЯ СРЕЩУ ПОЛИТИЧЕСКИ ПРОТИВНИЦИ.

Корнелия Нинова алармира за агресия срещу човек от БСП, чийто гараж бил запален, защото отказал да гласува за „правиллния кандидат”. Тези избори надминаха по мръсотия и схеми всичко досега. Като се започне от компроматните войни по жълтите медии и се стигне до симпатичното невидимо мастила за бюлетините и физическата саморазправа с опонентите. Нинова заяви, че е сигнализирала посланиците и Съветът на Европа за това. Кауза пердута! Те виждат какво става, но не се интересуват. Спасението на България е в ръцете само на българския народ!

Елена Гунчева

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари