Германските танкове "Леопард" пристигнаха в Украйна

0
Държавата получи и 40 бойни машини на пехотата "Мардер"
Държавата получи и 40 бойни машини на пехотата "Мардер" Снимка: DPA / архив

Държавата получи и 40 бойни машини на пехотата "Мардер"

Германия е доставила на Украйна обещаните 18 бойни танка "Леопард", се казва в доклад.

Последният от танковете е напуснал Германия в края на миналата седмица и е бил предаден на Украйна на границата, съобщи "Шпигел", предава БГНЕС.

Около 40 бойни машини на пехотата "Мардер" също са пристигнали в Украйна, се казва в публикацията, като се добавя, че Берлин пази маршрута на доставките в тайна от съображения за сигурност.

Украински войници са били обучавани на 2А6, най-модерния от моделите Леопард, в германски военни бази.

В края на януари Берлин най-накрая даде зелена светлина за изпращането на произведени в Германия "Леопарди" - едни от най-модерните танкове в света, използвани от военните в цяла Европа - в Украйна.

Съгласно германското законодателство всяка държава, която иска да изпрати танкове на друга държава, трябва първо да получи одобрение от Берлин.

Първоначално правителството на канцлера Олаф Шолц заяви, че заедно със съюзниците си възнамерява да формира два батальона танкове за Киев - общо около 60 танка.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -1
    10
    Абе руснаците превзеха
    онова село до Бахмут ? Три месеца ВАГНЕР напада храбро и още не са ли го превзели ? Нацистите и те се държат !
  • -1
    9
    История
    През 1941-42 година СССРa не е и мечтал да стигне до България! Но през 1944 други бомбардираха София...само от жажда за кръв, без военен смисъл! Днес имаме няколко лигитимни цели, които не биха пропуснали, ако продължаваме да зареждаме "другите държави", които не са усрайна.
  • 0
    8
    Руски ястреб
    Чакаме чакаме … хаха ама хайде бе украинчета … когаа ? Вие и цялото нато сте за смях!!! Путин ви направи диви калинки с техника от 2 рата световна… и ги ползват за да не ги режат за желязо а вие си мислите че са слаби и нямат техника… тепърва ще има случки като от бъдещето спокойно нищо още не е започнало
  • 1
    7
    Калин Дечев
    Да видим какво ще стане ? Щом са събрали още укри да защитават западните интереси, давайте да видим как ще победите ядрена държава.
  • 1
    6
    Гюро
    Тази прословута пролетна украинска офанзива е като бялата лястовица - всеки говори за нея, никой никога не я е виждал. Продължавайте да се самонавивате. В реалния живот положението е друго. Но щом искате да си живеете във виртуалния свят на победилата Украйна, кой съм аз, че да ви спирам?
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Скъпа, детето не ще да заспи.
Да му изпея ли песен?
- Първо опитай с добро!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари