Германски министри обявиха готовност страната да приеме руски дезертьори

0
"Който мрази курса на Путин и обича либералната демокрация, е добре дошъл в Германия", написа в Туитър германският министър на правосъдието
"Който мрази курса на Путин и обича либералната демокрация, е добре дошъл в Германия", написа в Туитър германският министър на правосъдието Снимка: БГНЕС

Германия е готова да приеме руски дезертьори

Това сигнализираха министри на фона на съобщенията за хора, бягащи от частичната мобилизация, разпоредена от президента Владимир Путин, предаде БГНЕС.

"Дезертьорите, заплашени от сериозни репресии, по правило могат да получат международна закрила в Германия", заяви министърът на вътрешните работи Нанси Файзер, според извадки от интервю за вестник‚ Франкфуртер Алгемайне Цайтунг“.

Отделно министърът на правосъдието Марко Бушман написа в Туитър, използвайки хаштага "частична мобилизация", че "очевидно много руснаци напускат родината си и всеки, който мрази курса на Путин и обича либералната демокрация, е добре дошъл в Германия".

Германия е приела около един милион украинци, бягащи от руската инвазия, но също така е приветствала и руски дисиденти.

Файзер заяви, че 438 руски дисиденти - много от тях журналисти - са се възползвали от ускорена процедура за получаване на закрила в Германия. Тя обаче изтъкна, че политическото убежище няма да се предоставя автоматично, а кандидатите първо ще бъдат подложени на проверки за сигурност. 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 8
    4
    любопитен
    европеските лидери и политици вече взеха отношение. Нотърся отговор на 2 въпроса - къде беше вчера президентът на България. Болен ли е, какво има, че навсякъде по тържествата за Независимостта на България той отсъстваше, а беше негово вице. Абсолютно неразгадаем ход - когато все повече мирише на война, нашия главнокомандващ, бившия генерал от авиацията се покри и се обърна към българите през фейсбук, като Слави Трифонов. Та се чудя дали Рот Фронт не е на таен инструктаж с Корнела в Москва, или пък вече започна подготовката на следващите президентски избори, където президент ще е Йотова а Радев вицепрезидент. Или пък е излязло някакво решение на Конституционния съд за импийчмънт? Но наистина е странно по време на голям официален празник, когато в Европа мирише на война така наречения президент да отсъства. Същото важи и за Корнела, където много оичаше руснаците, както стана, защо и тя не изкоментира нито веднъж последните събития от Кремъл. Или Корнела нее разбрала, че се намира в преидизборна битка или накрая все пак БСП успяха да я свалят от лидерския пост.
  • 3
    3
    ivo
    ЛЕСЕН НАЧИН ДА ИЗБЯГАТ НА ЗАПАД ! " НАС НЕ ДОГОНЯТ !
  • 1
    2
    до 1
    Пусни си нещо на Филип Киркоров, или Кристианчо все православни мъжкари , пък ако искаш и нещо на Кобзон си пусни.....дебил
  • 2
    1
    SLAL
    След като напълнихте страната си с негри, джендери, сега правите апел и към нормални хетеросексуални християни...
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Приемате ли тази жена за Ваша законна съпруга?!?!
- Приемам!
Отчето погледнал към младоженката и рекъл: - Момче, пак те питам..

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари