Германия подкрепя идеята да има завод на „Фолксваген“ в България

1
Германия има голям интерес политическите, културните и икономическите отношения между нашите две страни да продължат и да станат още по-тесни, каза президентът на Германия
Германия има голям интерес политическите, културните и икономическите отношения между нашите две страни да продължат и да станат още по-тесни, каза президентът на Германия Снимка: БГНЕС

Германия подкрепя изграждането на завод на „Фолксваген“ в България.

Това заяви германският президент Франк-Валтер Щайнмайер на съвместна пресконференция с българския президент Румен Радев, предаде репортер на БГНЕС.

С този сигнал искаме да изпратим посланието, че Германия има голям интерес политическите, културните и икономическите отношения между нашите две страни да продължат и да станат още по-тесни“, каза Щайнмайер.

Румен Радев заяви, че с Щайнмайер са обсъдили перспективите за стратегическа германска инвестиция в България. „Смятам, че успешното българо-германско икономическо партньорство дава достатъчно основание да вярваме, че България може и е готова и заслужава да има стратегически инвеститор със затворен цикъл на производство“, каза българският държавен глава.

Радев е уверил Щайнмайер, че в България съществува пълен консенсус да предоставим най-добрите възможности и сигурна инвестиционна среда за една такава инвестиция. Радев заяви, че утре заедно с Щайнмайер ще посетят едно от успешните германски предприятия в района на Пловдив.

Източник: БГНЕС
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари