Германия няма да затяга антиковидните мерки, но облекчаването им е изключено

0
Олаф Шолц подчерта, че е необходимо германците да останат бдителни
Олаф Шолц подчерта, че е необходимо германците да останат бдителни

Олаф Шолц подчерта, че е необходимо германците да останат бдителни

Въпреки бързото разпространение на КОВИД-19, особено на по-заразния вариант Омикрон на коронавируса, германският канцлер Олаф Шолц и министър-председателите на 16-те германски провинции решиха днес да не затягат антиковидните мерки поне на първо време, предаде ДПА, цитирана от БТА.

Те обявиха също, че не виждат никаква възможност за облекчаване на мерките, а Шолц подчерта, че е необходимо германците да останат бдителни. Той каза, че не е ясно как ще се развие пандемията, но необходимите решения ще бъдат взети в съответствие с това.

Федералното и регионалните правителства решиха да се споразумеят за по-нататъшни стъпки за контрол на инфекциите, ако възникне риск от претоварване на болниците. Те се договориха също да очертаят перспективи за облекчаване на мерките веднага щом рискът от претоварване на здравната система отпадне.

За увеличаване на темпа на ваксинация федералното правителство планира по-засилена рекламна кампания от преди, каза Шолц. Освен плакатите с лозунга "Ваксинацията помага", ще има повече агитация по радиото и в социалните мрежи.

Целта е да бъдат убедени колкото се може повече хора да се имунизират в идните дни и седмици, особено хората, които все още не са си поставили първа или бустерна доза.

В Германия малко над 75 процента от населението е получило първа доза. "Този процент трябва да е много по-голям", каза Шолц.

Междувременно някои настояват ваксинацията да стане задължителна - нещо, което Австрия вече направи. Учените обаче са разделени по въпроса.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари