ГЕРБ: Петков лъже, че са дали 4,1 милиарда лева компенсации за ток на бизнеса

1
Думите на премиера започват да имат все по-малко значение и все по-малко да им вярваме, заяви депутатът Александър Ненков
Думите на премиера започват да имат все по-малко значение и все по-малко да им вярваме, заяви депутатът Александър Ненков

ГЕРБ твърдят, че Кирил Петков лъже за изплатените компенсации за високите цени на електроенергията за бизнеса

На 13 май премиерът заяви, че държавата е изплатила 4,1 млрд. компенсации на бизнеса, а според днешно писмено питане от групата на ГЕРБ към министъра на енергетиката Александър Николов сумата е едва 1,01 млрд. лева.

"На 13 май Кирил Петков заяви, че държавата е вкарала 4,1 млрд., за да облекчи цените на електроенергията в България като се похвали самодоволно, че ние сме държавата отделила най-много пари за тази цел в ЕС. Отговорът, който получихме днес ясно показва, че истината се разминава много сериозно с думите му. В нашия отговор явно е разписано, че става въпрос за около 1,01 млрд., които са отишли за небитовите крайни клиенти на електроенергия. Думите на Кирил Петков започват да имат все по-малко значение и все по-малко да им вярваме", заяви депутатът от ГЕРБ Александър Ненков, предава OFF News.

ГЕРБ напомниха, че те са предлагали "точно тези компенсации", когато цената е тръгнала нагоре, но правителството не са ги послушали, а сега "се хвалят, че са дали едни милиарди, което се оказа, че не е точно така".

"Не мога да си обясня дали Кирил Петков лъже нарочно или някой го подвежда", заяви бившият министър на енергетиката Делян Добрев.

Действително, в писмения отговор от министър Николов към ГЕРБ пише, че изплатените компенсации на всички небитови крайни клиенти за декември 2021, януари, февруари и март са общо 1 010 310 500.95 лева.

Компенсациите за март 2022 г. на операторите на електропреносната и на електроразпределителните мрежи са удостоверени като полагащи се, но все още не са изплатени, пише в писмения отговор от Министерството на енергетиката.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -6
    1
    РЕВИЗОР
    От години дебна ГЕРБ да ги уловя , че и те лъжат или са лъгали някога. Не мога да ги изловя дори за едно дребно нещо. Почтени хора , съвършена Партия , разкошен ЛИДЕР !
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари