ГЕРБ не прие оставката на Георги Мараджиев

0
Ръководството на партията на Бойко Борисов дори благодари на кмета на Стамболийски за проявения висок морален стандарт
Ръководството на партията на Бойко Борисов дори благодари на кмета на Стамболийски за проявения висок морален стандарт Снимка: БГНЕС

Ръководството на партията на Бойко Борисов дори благодари на кмета на Стамболийски за проявения висок морален стандарт

“След като се запозна с всички факти и обстоятелства около имущественото състояние на Георги Мараджиев и изслуша неговата позиция днес в национален ефир, Изпълнителната комисия (ИК) на ПП ГЕРБ взе решение да не приеме оставката му като областен координатор на партията в Пловдив област. Ръководството на ГЕРБ благодари на Георги Мараджиев за проявения висок морален стандарт с депозираната оставка при появата на най-малкото съмнение около репутацията му. ИК на ГЕРБ оценява високо работата на Георги Мараджиев като областен координатор, вследствие на която на последните местни избори в Пловдив област ГЕРБ спечели 6 нови общински кметове”, се казва в официално становище на партията.

Припомняме, че Георги Мараджиев, областен лидер на ГЕРБ в Пловдивска област и кмет на град Стамболийски, вчера оповести, че е подал оставка в Изпълнителната комисия на партията заради разследване на имотното му състояние.

Мараджиев показа на медиите съдебното решение за учредяване на първата си фирма през 1990 година и каза, че оттогава до 2015 година, когато става кмет, изцяло е бил посветен на частния си бизнес, развиван в семейството, предаде БГНЕС.

Той показа документи за дивидентите, получавани през годините от него, от съпругата му и сина му, който след 2015 поема изцяло управлението на печелившата фабрика за пластмасови изделия. Мараджиев показа и имотна декларация от 2015 година, в която фигурират и два апартамента на Слънчев бряг. В годините по-късно от фамилията са закупени още два апартамента. В разследване на бТВ е посочена сделка за продажба на нива за 2 500 000 лв.

“Този имот е целият ми живот, каза Георги Мараджиев, това е цялата фабрика и това не са 6 декара земя в землището на Цалапица, в декларацията точно и ясно е описано – това е парцел, офис и производствена база. Това е граденото от мен в продължение на 20 години. И тъй като тази собственост е на мое име и на съпругата ми, беше продадена на фирмата, която управлява синът ни и парите не са дадени от Рангел Мараджиев, а са дадени от фирмата, която той добре управлява. За да продадеш един имот на свързани лица, си длъжен да направиш пазарна оценка. Така че и този мит е разбит – има пазарна оценка на имота, това не е нива, това е производствена фабрика, а на каква цена ще продавам си е лично моя работа, дали ще го продам за 2 000 000 и да си гарантирам старините или за 3 000 000 – това си е моята фабрика, която съм изградил със собствените си ръце, и мога да я продавам на каквато цена искам, стига да не е под пазарната”, заяви Мараджиев.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари