ГЕРБ, БСП и ДПС: Новата тройна коалиция вече е факт!

5
Промяната ще е трудна и мъчителна, защото комунистите през последните 30 години сменят цвета си, но не и нрава си
Промяната ще е трудна и мъчителна, защото комунистите през последните 30 години сменят цвета си, но не и нрава си

ГЕРБ, БСП и ДПС провалиха провалиха заседанието на парламента, което е прецедент в новата история

Заседанието на парламента се провали днес, тъй като ГЕРББСП и ДПС не подкрепиха дневния ред, точка по който бяха и промените в Изборния кодекс за въвеждане на изцяло машинно гласуване и назначаване на нова Централна избирателна комисия от президента по предложение на партиите в 45-ия парламент.

Това е прецедент в новата история, тъй като досега никога не е имало отхвърляне на предложението за програмата на парламента

БСП не подкрепи програмата за работа на Народното събрание, а на брифинг в парламента лидерът на социалистите аргументира решението с това, че не са включени в дневния ред техните предложения.

"За нас най-важни са социалните и икономическите мерки", обяви Корнелия Нинова. Приоритетите на червените били доходи, помощи за възрастните, младите семейства, мерки за стабилност и растеж на българската икономика.

"Изборното законодателство бе пренаписано буквално за една нощ", заяви зам.-председателят на ПГ на ГЕРБ – СДС Това Биков, след като парламентът закри заседанието си.

"Много ясен знак" пък нарече Арман Бабикян от "Изправи се! Мутри вън!" краткия работен ден.

"ГЕРБ, БСП и ДПС днес бламираха работата на парламента и провалиха възможността да се приеме промяна на изборните правила. Хората очакваха да свършим поне това", коментира пред журналисти в Народното събрание председателят на Демократична България Христо Иванов. 

Иванов добави, че при това положение може би е добре трите партии да се явят пред избирателя и да обяснят това си поведение.

"Борисов нали обичаше да брои 165 - новото мнозинство от БСПДПС и ГЕРБ. Ако гласуват така юнашки, ще може да се направи трети мандат. Всеки има своите мотиви против този дневен ред. Може би има шанс на трети мандат?", каза още Бабикян.

Старите партии от статуквото показаха много ясно на българския избирател, че не ги вълнува волята на гражданите. Те са свикнали да да взимат решения задкулисно и да определят дневния ред на държавата без да се съобразяват с хората, които всъщност са ги избрали.

Промяната ще е трудна и мъчителна, защото комунистите през последните 30 години сменят цвета си, но не и нрава си.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари