Георги Георгиев: България е на най-ниската точка на икономическото си равнище от 90-те години насам

2
Георги Георгиев: България е на най-ниската точка на икономическото си равнище от 90-те години насам

Служебната власт трябва да направи нещо, за да не катастрофира държавата

„Служебната власт е в положение да стабилизира страната след кризите, до които ни доведе кабинетът на Петков. Те трябва да направят нещо, за да не катастрофира държавата. Ние сме с двуцифрена инфлация, цените на горивата са непосилни, а тези на газа и тока са космически. България се намира на най-ниската си точка на своето икономическо и социалнополитическо равнище от 90-те години насам.“ Това коментира Георги Георгиев, бивш заместник-министър на външните работи, за „Твоят ден“ по NOVA NEWS.

Според него България трябва да има еднакви външнополитически виждания с алиансите, от които е част – ЕС и НАТО. „Има партии, които се противопоставят на европейските виждания и на членството ни в тези съюзи. Правят го, защото някъде хващат внимание. Такава тенденция би ме притеснила. Тяхната реторика е заблуждаваща и спестява факти. Политическа нестабилност настъпва където европейското семейство не функционира“, смята той.

По думите му има огромна политическа немощ и некадърност по темата с газа. Газопроводът с Гърция не е готов само заради Кирил Петков. Той е причината и за липса на танкери втечнен газ. По тръбата все още не тече газ, макар и Петков да твърди друго“, подчерта Георгиев.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари