Георги Рачев: Слагаме летните гуми след 10 дни

0
От петък ни очаква затопляне на времето с температури над 20 градуса
От петък ни очаква затопляне на времето с температури над 20 градуса

От петък ни очаква затопляне на времето с температури над 20 градуса

Очакваме едно много бързо и трайно влошаване на времето със спад на температурата, може би с повече от 10 градуса, като минималните за половин България в четвъртък сигурно ще бъдат около 2-3 градуса под нулата, а максималните ще бъдат между 4 и 8 градуса в зависимост от надморската височина. Ще вали сняг. Това каза климатологът проф. Георги Рачев, цитиран от Telegraph.bg.

По думите му, в планините ще натрупа снежна покривка в рамките на нови поне 15 см, а на места и 25 см.

„Всичко зависи от един специфичен циклон, който ще премине през Южна България и ще доведе до това трайно влошаване на времето, понижаване на температурите и повсеместни валежи. Надявам се в Югоизточна България валежите да достигнат 130 л на кв. м. Това ще бъде в сряда и в четвъртък“, уточни той.

„От петък ни очаква затопляне на времето, доста бързичко и температури от порядъка между 15 и 20, а на места и над 20 градуса. Следващата седмица след 10 дни ще може да се кара с летни гуми. А тези, които карат ски, просто ги чака нова снежна покривка, добави климатологът.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Двама интернет маниаци си чатят:
- А бе, бро! Говори се, че имало живот извън мрежата.
- Дай линк...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари