Георги Рачев: Голяма е вероятността зимата да е по-топла

0
През цялата следваща седмица ще има много слънце
През цялата следваща седмица ще има много слънце

През цялата следваща седмица ще има много слънце

„В социалните мрежи започна да се промъква, че ще има „ужасна и страшна зима“. Нека кажа професионалната прогноза на големите центрове. 60% е вероятността зимата да е по-топла с 1 градус над нормата. 30% е вероятността тя да бъде нормална по отношение на температурите. По 5 на сто е вероятността да по-студена с около 1 градус или много топла с 1,5 градуса“. Това заяви в предаването „Тази сутрин“ по bTV климатологът проф. Георги Рачев.

„Между 12:00 часа и 16:00 часа ще наблюдаваме слънчево затъмнение. Във вторник, 25 октомври, в 14:00 часа в София около 30% ще е захапано слънцето от сянката, а във Варна – 40%“, добави той.

„През цялата следваща седмица ще има много слънце. По-високи ще бъдат минималните температури сутринта. Ако нямаше ниски сутрешни температури, можеше да се каже, че е ранното лято. В Западна Европа ще има бури, а на места градушки. Дъжд в България няма да има през цялата седмица“, обясни климатологът.

В София, Пловдив и Варна максималните температури ще достигат до 28 градуса.

По съвсем различен начин е моментната картина в другия край на света. В щата Мичиган снежни виелици затрупаха магистрали.

В Австралия от седмица има обилни дъждове, които причиниха големи наводнения.

В момента интензитетът на валежите там намалява.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    1
    русенец
    За миналата зима доколкото помня "професор" Рачев предричаше да е студена и снежна. Тя се оказа топла и суха. Мен лично ме притеснява това, че предрича настъпващата зима да е топла.:))))
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари