Георги Рачев: Чакат ни още много бури

0
Утре ще си вали почти над цяла България, няма да се размине
Утре ще си вали почти над цяла България, няма да се размине

"Нощес ще вали. Чакат ни още много бури. Утре ни чакат 19 градуса, но мисля, че няма да е чак толкова студено. Моите колеги от Германия малко са се престарали. Днес температурите ще са страхотни."

Това каза климатологът Георги Рачев в сутрешния блок на bTV. Климатологът осъди и постъпката на хотелиера в Слънчев бряг, който изрита израелски гражданки.

"Утре има доста сериозна вероятност по морето да вали и като цяло ще бъде доста хладно", допълни още той.

Рачев разкри, че над Гърция и Италия ще мине силен циклон, който ще предизвика много силни валежи, но ще пропусне България.

"Ще има циклон над Гърция и Италия, но нас ще ни подмине, защото ще мине доста южно. После ни чака любимото време на всички. Вторник - сряда температурата ще нарасне последователно. Утре ще си вали почти над цяла България, няма да се размине, особено над Родопите", сподели още климатологът.

"Минималните температури от събота ще бъдат над 20 градуса. Има липса на валежи - прекрасно и хубаво време на море. Трябва да приемем времето. Времето е в нас и ние сме в него", каза Рачев.

Той посочи и какво да очакваме от ураганите в САЩ.

"Първият ураган за сезона в Щатите отива към Ню Орлиънс. Поток ще подпре водите на Мисисипи, където е в период на пълноводие. През 95-та година точно за това пострадаха, но САЩ са изключително подготвена държава в това отношение. Ураганът е в първа категория, което е малкото зло", посочи Рачев.

Климатологът осъди и постъпката на хотелиерът в Слънчев бряг, който изрита израелски гражданки.

"Двете дами от Израел по всички случаи не са перфектни, но това, което направи управителят на хотела е брутално. Това го има навсякъде по света, но забележете, че персонала на хотела е добре подготвен за тези ситуации и е действал доста добре, Те са изконсумирали почивката си, прибрали са се и чак тогава са се сетили, че имат права. Това, което направи собственикът, е изцяло недопустимо", заключи Рачев.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари