Геополитически анализатор: В българските политически драми има засилен американски интерес

0
Според Валентин Вацев основната идея на новия политически проект е създаването на комуникативен център на българския политически живот, който е отсъствал до момента
Според Валентин Вацев основната идея на новия политически проект е създаването на комуникативен център на българския политически живот, който е отсъствал до момента Снимка: БГНЕС / Архив

"В българските политически драми има засилен американски интерес"

Това каза пред Радио „Фокус“ Валентин Вацев, геополитически анализатор. Той подчерта, че руска връзка със ставащото в България няма, тъй като руските проблеми, които трябва да се решат до към 2024 година и нито ден по-късно, предстоят да бъдат решавани.

След катастрофата на американските ястреби в Сирия и Кабул, трябва да се спази правилото, че на американските ястреби трябва да им се даде ъгълче, където да стягат сили и да се готвят за война. Балканите и Черноморската зона, заедно с Калининградска област, са зоната, в която американският ястребов интерес ще се реализира тази и следващата година“, коментира геополитическият анализатор.

Според Валентин Вацев основната идея на новия политически проект е създаването на комуникативен център на българския политически живот, който е отсъствал до момента.

„Тази партия се предполага, че ще постигне няколко разностранни цели, като ефектът ще бъде сумарен. Първо - ГЕРБ трябва да се освободи от германския си калъп и да стане напълно проамериканска партия. Второ - БСП трябва да се разцепи, тъй като проблемите не са толкова в нейното ръководство, колкото в идейната основа. трето - Смачкване на ИБГНИ, която няма да има шансове в условията на новото партийно присъствие и сближаване със степен до сливане с „Демократична България“. И пето - много сериозни проблеми откъм идеологически и политически интегритет на ДПС. Крайната цел на всички тези преобразувания е да се получи комуникативен център, който да е готов да се превърне в гръбнак на бъдещо парламентарно мнозинство, което да крепи жизнеспособно правителство“, подчерта анализаторът.

По думите на Валентин Вацев всяко следващо българско правителство ще следва и работи за постигане на трите цели на Държавния департамент - край на проблемите с Македония, приемане на Истанбулската конвенция и подготовка на България за прифронтова зона в бъдещите военни конфликти с Руската федерация.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари