Ген. Мутафчийски: Премиерът спазва фанатично мерките, топли се с малко радиаторче в кабинета

3
Щом той може да спазва предписанията, значи всеки може!
Щом той може да спазва предписанията, значи всеки може! Видео: bTV

"Щом Бойко Борисов може да спазва предписанията, значи всеки може!"

Това заяви председателят на Националния оперативен кризисен щаб за борба с коронавируса ген.майор проф. Венцислав Мутафчийски

"Щом премиерът може да спазва всичко, което му се казва, и потвърждавам, че го спазва фанатично. Даже стои на един малък радиатор в кабинета си, защото сме спрели климатичната инсталация в Министерския съвет. Това е по препоръка на немския институт "Роберт Кох, който казва, че обществени сгради с такива общи климатизационни системи трябва да се изключат, защото носят потенциален риск за разпространяване на коронавирус. И това нещо е изпълнено. Щом той може да спазва, значи всеки трябва да го спазва.", заяви Мутафчийски.

"Не е забранено ходенето по улиците, затворени са парковете и градинките, защото се струпваха лица, които си говорят по пейките и създават риск за здравето си. Само твърдите мерки биха дали резултат в тази посока. Ако започнем с изключенията, нищо няма да стане. Ние сме царе на изключенията, даже нормата накрая я превръщаме в изключение. Когато се казва нещо, че ще се спазва, трябва да се прави", отсече професорът.

Четирима души вече са излекувани от коронавирус. Днес е имало възможност да бъде изписана още една жена, която лежи от 22 дни във ВМА, но при нея бързият тест е били позитивен. Инфекциозните легла в страната са 747 и по новата заповед във всяка болница ще могат да бъдат приемани пациенти с коронавирус.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари