ГДБОП с подробности за групата, набирала проститутки

0
Няма данни непълнолетни и малолетни момичета да са изпълнявали секс услуги в престъпната група, водена от кмета на с. Тъжа
Няма данни непълнолетни и малолетни момичета да са изпълнявали секс услуги в престъпната група, водена от кмета на с. Тъжа Видео: Novini.bg

Няма данни непълнолетни и малолетни момичета да са изпълнявали секс услуги в престъпната група, водена от кмета на с. Тъжа.

Това каза старши комисар Стоян Темелакиев, зам.-председател на ГДБОП, по време на брифинг на Специализираната прокуратура и ГДБОП за неутрализираната на 27 април 2018г. организирана престъпна група за набиране на жени с цел сексуална експлоатация, предаде репортер на Агенция „Фокус“.

По случая започнахме работа в началото на 2017 година. Етапът на работа включваше оперативна проверка на получените от сигнала данни. На по-късен етап, когато тези данни бяха потвърдени, беше изготвен доклад до Специализирана прокуратура, на база на който беше образувано и досъдебно производство. От този момент нататък разследването се осъществяваше съвместно, под надзора на прокурор Соколова, която е и действащ прокурор по случая, за да се стигне до 27 април, когато преминахме към реализация”, каза още той.

„В хода на работата бяха установени лидера и членовете на организираната престъпна група, беше уточнен механизмът, по който се набират момичетата и начина, по който се държат, така че да изпълняват тези сексуални услуги. Най-общо казано на тези момичета са предоставяни високо-лихвени кредити, които те трудно успявали да върнат и винаги се е получавало, така че те дължат пари на организаторите на престъпната дейност. Установени са 20 момичета, които са изпълнявали такива сексуални услуги. Различни са по възраст и няма данни за непълнолетни и малолетни момичета. При претърсванията са иззети множество документи и вещи, които доказват извършената престъпна дейност. Намерени са и голяма час секс атрибути по различните адреси“, каза още Темелакиев.

„Престъпната дейност, освен че се е осъществявала в помещения, стопанисвани под различна форма от участниците в групата, сексуалните услуги са се предлагали и на домашни адреси – тоест на адреси на клиенти. Тарифите, за които имаме данни, че са били прилагани са 60 лева на час и 40 лева за половин час като „допълнителни екстри“ са се предлагали срещу допълнително заплащане. Участниците от групата са изпълнявали своите задължения строго регламентирано. Имало е лица, които са транспортирали момичетата, които са ги охранявали, които са събирали парите и всичко това е стигало до лидера, който е контролирал целия процес“, каза в заключение той. 

Източник: Агенция "Фокус"
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари