Гърция подготвя динамично възстановяване на икономиката

0
Правителството предвижда намаляване на ДДС за ресторанти и кафенета
Правителството предвижда намаляване на ДДС за ресторанти и кафенета

Динамично възстановяване на гръцката икономика подготвя правителството в Атина

Очаква се днес изявление на премиера Кириакос Мицотакис за мерки на стойност 7 милиарда евро за туризъм, икономика и запазване на работните места, съобщи БНР.

Правителството предвижда намаляване на ДДС за ресторанти и кафенета от 24 % на 13%. В същото отношение се намаляват данъците за самолетни билети и фериботен транспорт.

За туристическите компании, които запазват работните места, се предвижда облекчено данъчно облагане. При намалени работни заплати през този туристически сезон служителите ще получат финансова подкрепа от държавата.

Все още не е взето окончателно решение за допълнителни данъчни облекчения за островите, засегнати от мигрантската криза.

Съгласно медийна информация сезонните хотели, частни квартири и къмпинги ще получат разрешение да отворят около 10 юни. Ресторанти и кафенета ще работят от 25 май.

Туристическият сектор в Гърция този сезон очаква туристи от балканските страни поради продължаваща несигурност на самолетните връзки и условията за движение на европейските граждани.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Приемате ли тази жена за Ваша законна съпруга?!?!
- Приемам!
Отчето погледнал към младоженката и рекъл: - Момче, пак те питам..

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари