Гърция е жива, а България е мъртва

1
Бившият гръцки министър на финансите Янис Варуфакис
Бившият гръцки министър на финансите Янис Варуфакис

В интервю за Българското национално радио бившият гръцки министър на финансите Янис Варуфакис е казал, че парите нямат място в бъдещата човешка цивилизация, пише македонският „Вечер“. На въпрос на нашето БНР дали ще гласува на вече отминалия референдум, Варуфакис се сопва:

Странен въпрос ми задавате, нима се съмнявате? Разбира се, че ще гласувам и то ще гласувам с не. Всъщност не би трябвало да се учудвам на въпроса ви, защото вие в България сте свикнали само да наблюдавате и изпълнявате, но не и да участвате и направлявате политическите процеси. Слушам въпросите ви и за пореден път се убеждавам, че наистина би било страшно, ако допуснем да ни превърнат в българи. Главите ви са пълни с неолиберални мантри, мисленето ви е парализирано, а кръгозорът ви като на кон с капаци гледа само натам, накъдето го водят. Разбира се, че референдумът има символично значение, но не в този пренебрежителен смисъл, който вие се опитвате да му придадете. Самото решение да се проведе референдум е символ на правото на един народ да изразява своята свободна воля по всяка тема, която смята за жизнено важна. Провеждането на референдума ще бъде символ на пробуждането на народите в Европа и по света, защото днес целият свят е вперил поглед в нас.“

Следва въпрос от българския журналист: „Все пак не ви ли боли, че вече можем да твърдим, че България е в положение къде-къде по-добро от Гърция?“, от който гъркът съвсем се разлютява:

Това може да го твърдите вие, вашите политици, вашите медии, вашите платени от вън експерти, но не и ние. Аз лично мога да кажа, че Гърция е жива, а България е мъртва.

Това е моето твърдение, ние живеем и се борим, вие умирате и не сте способни да се повдигнете. Вашите площади са пусти като земите ви, а нашите площади са пълни с хора желаещи да се борят. Вие чакате да дойде някой да ви спаси, ние полагаме усилия сами да се спасим. При вас дори за протест са необходими хора с пари които да го организират, при нас е нужна само каузата.  Ние искаме да живеем, вие искате да печелите, затова ние ще живеем, а вие ще изчезнете, като в най-добрия случай се стопите по света.

Всъщност обаче това, което македонските колеги не са забелязали е, че „интервюто“ е качено на блога „Бъзикилийкс“ с адрес neverojatno.wordpress.com. На него се публикуват измислени интервюта с известни личности по наболели въпроси. Така че „откровенията“ на Варуфакисх относно България са абсолютна измислица, нищо, че на македонските колеги са им харесали.

Източник: BIG5
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Учителката:
- Иванчо, можеш ли да ми кажеш един нос на Черно море?
- Еми не.
- Браво! Шестица!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари