Гъркиня надскочи Александра Начева на европейското

0
Талантливата българка завоюва сребърен медал във финала на троен скок
Талантливата българка завоюва сребърен медал във финала на троен скок Снимка: Gulliver/Getty Images, архив

Александра Начева завоюва сребърен медал във финала на троен скок от европейското първенство за юноши и девойки до 20 г. в Бургос, Швеция.

Талантливата българка, която е световна шампионка за възрастта от 2018 г., постигна резултат от 13.81 м във финала на шведска земя. Начева започна с първи опит от 13.06 м, който й отреди временното пето място. След това тя скочи 13.42 м, а с третото си излизане в сектора се приземи на 13.81 м, като това бе достатъчно за сребърния медал, информира bTV.

Златото спечели гъркинята Спиридула Кариди, която подобри националния рекорд на страната си за девойки - 14.00 м. Резултатът е с 36 см над най-доброто ѝ постижение. И все пак тя остава втора в европейската ранглиста за сезона, където Начева е №1 с 14.13 м.

Трета в Бурос завърши латвийката Рута Ласмане с 13.48 м.

За Начева това е пети медал от голям форум. Българката е световна шампионка за кадетки от 2017 г., като има още сребро от първенството на Стария континент за кадетки под 18 г. през 2018 г., злато от световното първенство за девойки под 20 г. и титла в Младежките олимпийски игри.

Източник: bTV
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари