Галин Григоров: До този момент никога не съм имал за цел да ставам кмет!

3
Искрен Веселинов обясни защо няма той да е кандидатът на партията
Искрен Веселинов обясни защо няма той да е кандидатът на партията Видео: Русе Медиа

"До този момент никога не съм имал за цел да ставам кмет, но поемам тази отговорност, за да се сложи край на противопоставянето и омразата в обществото и всички да се хванем заедно в един екип, за да направим общината едно хубаво място", заяви областният управител на Русе Галин Григоров.

Той бе представен днес като кандидат за кмет на ВМРО от зам.-председателя на партията, депутата Искрен Веселинов, който също бе сред номинираните четири имена заедно с председателя на групата общински съветници Иво Пазарджиев и банкерката от гражданската квота Луиза Попова, предава Русе Медиа.

Искрен Веселинов коментира подробно защо се е стигнало до решението не той, а Григоров да представлява патриотите в предстоящите избори. „Аз се явих два пъти – през 2011 и 2015 г., когато загубих от Пламен Стоилов. Втория път нямаше алтернатива и се търсеше кандидатура, която да изрази енергията за промяна, и бях получих сериозна подкрепа. Когато Пламен Стоилов беше отстранен, според анализаторите моята победа в изборите се очертава като сигурна. В момента на Русе обаче му трябва не противопоставяне, а единство, докато аз винаги съм бил опозиция. На Русе му трябва кмет, който да обединява всички страни, включително и гражданското общество, и да бъде символ на Русе. Затова номинирахме като кандидат Галин Григоров, който е човек на консенсуса, търси и умее да чува различни мнения. Той е икономист и единственият, тръгнал от работник, взел образованието си, стигнал до високи позиции в частния сектор, общински съветник и сега областен управител. Знае на всяка позиция какво искат хората, има ясна визия за развитието на Русе“, обясни Веселинов.

Сред заслугите на Галин Григоров бяха подчертани усилията му за изграждане на втори мост при Русе над река Дунав, който вече е сред приоритетите на държавата, както и реализацията на магистралата Русе-Велико Търново, за която вече има направени конкретни стъпки. Едно от най-важните неща за Григоров е, че той е патриот и не само изповядва патриотичните виждания, но и запалва хората за тях. „Той може да обедини обществото – знае накъде и как да го поведе, за да спрем да говорим за Русе като западащ град“, заяви още Искрен Веселинов.

Самият Галин Григоров сподели, че има богат опит в администрацията и точно затова кампанията за него ще бъде доста по-трудна. „Лесно е да се обещава и да се търси вината в другите. По-трудно е, когато си наясно с нещата и знаеш какво можеш и какво не можеш да свършиш. Като областен управител исках да осъществя много неща, но се оказа, че правомощията ми са ограничени. Сега като кмет искам да имам правомощията да правя това, което мога най-добре – да работя, и то за Русе. В кампанията ми няма как да очаквате високопарни и прочувствени слова, каквито сигурно ще има от моите опоненти, а ще тръгна с категоричната воля да направя това, за което другите кандидати само ще говорят“, каза Галин Григоров.

Кандидатът на ВМРО получи силна подкрепа от общинските съветници. Зам.-председателят на ОбС Нина Крушева го определи като достоен, справедлив, трудолюбив, честен и изключително отговорен човек. Председателят на групата Иво Пазарджиев заяви, че Григоров е работохолик, с богат опит в обществения и политическия живот на града, който познава добре проблемите не само на Русе, но и на малките населени места.

За момента ВМРО не са подкрепени от друга политическа сила, но предстоят разговори през следващата седмица, каза още Искрен Веселинов. При евентуален балотаж между ВМРО и коалицията на БСП „Обичаме Русе“ засега не се коментира дали патриотите ще търсят подкрепа от коалиционния си партньор в правителството ГЕРБ. „Влизаме в тези избори със самочувствието, че можем да бъдем първа политическа сила. Никога не сме влизали в задкулисни разговори. От 10 години смятаме модела за управление на общината за неправилен и винаги сме били в опозиция. Ако се стигне до такива преговори, ще искаме да приемат нашите виждания“, каза още Веселинов.

Подредбата на листата за общински съветници също ще стане ясна след седмица. Има много предложения за гражданската квота, която ще бъде половината от местата. Засега не се знае дали Галин Григоров ще оглави и листата като кандидат за кмет на ВМРО.

Така до момента са ясни трима от основните играчи – директорът на ПГ по облекло Диана Иванова от името на ГЕРБ, депутатът от БСП Пенчо Милков от лявата коалиция „Обичаме Русе“ и областният управител Галин Григоров от ВМРО. Все още се чака решението на СДС на местно ниво, за които се говори упорито, че ще издигнат кандидатурата на бившия кмет Елеонора Николова.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари