Гълъб Донев: Ще свикам Съвета за сигурност към министър-председателя

1
Той подчерта, че има риск за националната сигурност на България
Той подчерта, че има риск за националната сигурност на България Снимка: БТА

Той подчерта, че има риск за националната сигурност на България

Ще свикам Съвета за сигурност към министър-председателя следващата седмица, за да вземем конкретни решения и мерки и да сме готови за реакция. Това заяви пред БНР служебният премиер Гълъб Донев.

Обявената частична мобилизация от президента на Руската федерация води до ескалация на напрежението и до това държавите в Европа и тези, които са близо до конфликта между Русия и Украйна, да нямат сигурност за това доколко военните действия ще продължат и с какъв интензитет ще са”, обясни той.

Едно такова действие на Русия е недопустимо, още повече, че тя е постоянен член на Съвета за сигурност на ООН и би трябвало да спазва стриктно Устава на ООН и да не сплашва с военна сила, която и да било друга държава, което е пряко нарушаване на Устава на Организацията”, каза още Донев.

Служебният премиер подчерта отново, че риск за националната сигурност на България има, но „няма пряка военна заплаха до този момент”.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    4
    Долорес Ибарури
    А бе 3 ,Ако знаеше какво е ЗКПЧ ,нямаше да пишеш глупости ! Хал -хабер си нямаш ,как се ставаше ЗКПЧ навремето !
  • 0
    3
    AJ@@
    До 2: Какъв е бил преди, се вижда какъв е сега - представител на сащ! В момента е американски послушен и изпълнителен гълъб!
  • 5
    2
    С.С.
    Laki, Aко не знаеш ,да те светна ,че Донев е ЗКПЧ на поделение в БНА , преди 10 ноември ! Това ако не ти говори нищо, да знаеш ,че САЩ го знаят и за тях той е КГБШ( ФСБ) ! Не говорете глупости ,а на ум си мислете за БКП ,за ТКЗС и за бай Тошо ! Но само на ум ,защото и при нас ще има ''Частична мобилизация'' !
  • 1
    1
    Laki
    И после си признайте, че сте слуги на сащ, подайте си оставките и бягайте в сащ!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Учителката:
- Иванчо, можеш ли да ми кажеш един нос на Черно море?
- Еми не.
- Браво! Шестица!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари