Видял си нещо интересно, забавно, скандално - просто нещо, което си заслужава да видят повече хора. Снимай го и го сподели в Dunavmost.com заедно с кратък текст - лесно е!

Стани репортер - тук може да ни изпратите ваша снимка или видео материал Изпрати репортаж

Г-н Милков, заслужаваме ли да гледаме тази кочина и да дишаме тази смрад ежедневно?!

6
Проблемите на Русе далеч не са само Водният цикъл
Проблемите на Русе далеч не са само Водният цикъл

Е, господин Пенчо Милков, при близо 100 лв данък смет, заслужаваме ли да гледаме тази кочина и да дишаме тази смрад ежедневно?! 

Преди подмяната с нови, общия брой на контейнерите в непосредствена близост до блок Гурко беше 4, които се пълнеха изключително бързо, защото обслужваха и съседните блокове. Днес новите, толкова "модерни", "симпатични" и "удобни" контейнери са САМО 2 и обслужват същия район. Пълнят се за отрицателно време и около тях става сметище.

В непосредствена близост се намира ДГ "Иглика", филиал Видин, децата ежедневно дишат тази смрад. Как да ги учим да пазят и да не замърсяват околната среда, при положение, че пример за сметище има до всеки модерен контейнер?

Проблемите на Русе далеч не са само Водният цикъл, над който твърдите, че нямате правомощия, за да спрете безразборното копаене. И над сметосъбирането ли нямате контрол? Кой взе решение, тези "практични"  и толкова малки контейнери да превръщат града ни в сметище?

Нужно ли е да ви съдействаме за откриването на контактите на сметопочистващата фирма, за да вземете нещата в свои ръце и да спрете незаконните сметища между блоковите пространства?!

Автор: Светослав Кръстев
(Автор: Светослав Кръстев - Dunavmost.com не носи отговорност за авторството на изпратените материали.
Материалите от секцията "Русенски репортери" се публикуват без редакционна намеса от екипа на Dunavmost.com)

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    5
    Елена
    Г-н Милков, летния сезон е в разгара си! Дунава се е "отдръпнал" и посещението на о-в Люляка е засилено,а с това се увеличават боклуците в района,скоро ще се образува нерегламентирано сметище.Постаеете поне един контейнер.За плажуващите,може да има фургон със студени напитки,сандвичи...Не е лошо да има и химически тоалетни.Така поне малко ще се облагороди,така нужния на русенци плаж!
  • 5
    4
    най-слабия кмет в историята на...
    Хвърляй оставка нерез некадърен
  • 6
    3
    Съсед
    В близост до посоченото място, на кръстовището на "Николай Здравков" и "Гурко" е същата кочина. При това в 2 стари контейнера. Само че в тях освен живущите, отпадъци хвърлят 1 плод-зеленчук, една бакалия и 1 ресторант "Хъшовете". ЗАЩО??? ДО КОГА??? Вони ужасно от препълнените контейнери!!!
  • 10
    2
    Елеонора Митева
    Русе е един от най-мръсните градове в България. От две,три години положението стана нетърпимо.Препълнени контейнери,разхвърляни боклуци по улиците и в междублоковото пространство,мърляв и опикан от клошари и нощни пиандета площад.
  • 12
    1
    Русенски джигит с винтовка
    То да е само там,с мед и масло да го намажеш.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Учителката:
- Иванчо, можеш ли да ми кажеш един нос на Черно море?
- Еми не.
- Браво! Шестица!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари