Г-н кмете, кой умник ги измисля тези разписания за градския транспорт!?

5
Със сигурност този човек не се е качвал на тролей
Със сигурност този човек не се е качвал на тролей Снимка: Dunavmost / архив

Новите разписания на градския транспорт в Русе, за които днес ви информирахме, се оказаха неудобни за пътуващите за работа през уикенда.

Това е направило впечатление на г-жа Върбанова, която зададе няколко въпроса на кмета на Община Русе Пенчо Милков с пост във Фейсбук групата "Писмо до кмета на Русе"

"Г-н Милков, тъкмо видях новите разписания за градския транспорт...

Не знам кой умник ги измисля тези разписания, но със сигурност този човек не се е качвал на тролей....

Може ли в празнични дни дублиращите се линии да пътуват с 10 минути разлика след което ги няма по 1 час. Конкретно говоря за 13 и 21 , едната минава сутрин в 06:15 / 07:15, другата в 06:25/07:25... Или ще отида твърде рано на работа и ще губя от личното си време или пък всеки път ще закъснявам.... или пък всеки път ще ползвам такси, ако ми го плаща този с разписанията. Предполагам и вечер е така, и същото се отнася и за другите дублиращи се линии....

Г-н кмете, все пак хората работят и в почивните дни, за разлика от чиновниците...", възмущава се редовната пътничка.

"Толкова ли е трудно да се нагласят разписанията през 00:30 мин, примерно 13 в 06:25, а 21 в 06:55, така хората ще ходят нормално на работа...", пита тя.

И друго нещо ѝ е направило впечатление - минава едната линия през конкретна спирка, поема пътниците, минава след 10 минути следващата, по същия маршрут и пътува празна. След което пак един час се събират 100 човека. "В епидемична обстановка сме все още и като гледам, масово вече не се слагат маски...", обръща внимание тя

"Надявам се да бъда разбрана правилно и да се променят нещата така, че да градския транспорт да е удобен за ползване и в делник и в празник. Хубав ден!", завършва поста си г-жа Върбанова.

От близо две години в Русе се очаква да влезе в сила нова транспортна схема, с която да се избягват именно тези проблеми, за които алармира гражданката. Да не говорим, че от Общината вече 6 месеца нехаят за неработещите валидатори в тролеите. Като прибавим и наскоро излязлото решение на общинските съветници да не се купуват още 15 нови (бел.ред. разбирайте втора употреба) тролеи, проблемите с градския транспорт набъбват в този иначе европейски град. А и между другото, вие виждали ли сте новите елекробуси да се движат вече по градската мрежа ...?

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари