Френското правителство оцеля в първия вот на недоверие

0
До вота се стигна заради спорна пенсионна реформа, която кабинетът и Еманюел Макрон са решени да наложат
До вота се стигна заради спорна пенсионна реформа, която кабинетът и Еманюел Макрон са решени да наложат Снимка: Lewis Joly / Associated Press

До вота се стигна заради спорна пенсионна реформа, която кабинетът и Еманюел Макрон са решени да наложат

Френското правителство оцеля при гласуването на първи вот на недоверие в парламента. Още един вот очаква кабинета на Елизабет Борн, информира БНТ.

Причина за внасянето му е спорната пенсионна реформа, която кабинетът и президентът Еманюел Макрон са решени да наложат.

Тя предвижда възрастта за пенсия да се вдигне от 62 на 64 години. В страната започна поредна седмица на протести срещу предложението, което беше прокарано без гласуване в парламента, благодарение на специален текст от Конституцията.

Стачкуват въздушният и железопътният транспорт, не работят и големите рафинерии. Париж продължава да тъне в отпадъци заради протеста на сметоизвозващите компании.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари