Френско семейство с деца под карантина живее в автомобила си край Сопот

1

Френско семейство с деца под карантина живее в автомобила си край Сопот.

"Френско семейство с две малки деца и още една жена, също французойка, от четири дни живеят в автомобилите си край Сопот", съобщи кметът на града Деян Дойнов.

По думите му, веднага е установена самоличността им и маршрутът, откъдето са преминали, преди да се "заселят" в местността Манастирска поляна. "Семейството, чиито деца са на видима възраст около 8 и 5 години, е пристигнало от Гърция, а жената - от Румъния, и са се срещнали тук", добави Дойнов.

"Общината е уведомили всички институции, в това число и Областния кризисен щаб, които имат ангажименти с борбата срещу коронавируса. Днес на французите ще бъде връчено предписание за 14-дневна карантина и ще им се обясни какво могат и какво не могат да правят", каза Ваня Танчева-Манчева, директор на РЗИ - Пловдив.

Тя уточни, че хората са се самоизолирали извън града и не нарушават с нищо принципно изискванията за поведение по време на извънредно положение. Кметът добави, че всички членове на семейството са поставени под медицинско наблюдение.

Няма данни за наличие на коронавирус. Той лично им е занесъл вода и храна. "Дистанцията и карантината не ни правят безчовечни. Заедно с органите на реда следим спазването на заповедта на министъра на здравеопазването и заповедта, която аз, като кмет на община Сопот, издадох в петък. Така се натъкнахме на семейство, което идва от Франция и е изминало доста път, докато стигне тук. Първо, искам да успокоя жителите на Сопот и да им кажа, че всички членове на семейството сме ги поставили под карантина и медицинско наблюдение. Второ, нека не забравяме, че сме хора и възможността заедно да се справяме с кризите, ни прави по-силни. В това семейство има малки деца, които имат нужда от храна и грижи. Когато видях положението, в което се намират, им занесох хранителни продукти от първа необходимост.

Да помогна в нужда е най-малкото, което мога да направя. Помагайте, когато имате тази възможност, когато ви помолят или когато сами почувствате, че трябва да го направите.

Останете вкъщи, не подлагайте себе си и вашите близки на риск.

Извънредното положение не е ваканция, а опасност. Бъдете отговорни и бъдете здрави", написа във Фейсбук кметът на Сопот.

Отделно в Сопот има други 9 лица под карантина.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари