Френски експерти: Тийнейджърите да носят маски, когато се върнат в училище

0
Чиновете да са на разстояние поне един метър един от друг
Чиновете да са на разстояние поне един метър един от друг Снимка: Цветелина Белутова

Учениците от средните училища във Франция ще трябва да носят предпазни маски, когато учебните занятия започнат да се възобновяват от 11 май.

Това смятат правителствените експерти в страната, предаде ДПА, цитирани от БТА.

Учените от правителствената комисия за коронавируса също така са препоръчали чиновете да са на разстояние поне един метър един от друг, а класните стаи да се почистват по няколко пъти на ден, съгласно съветите, публикувани вчера.

Френските училища са затворени от 14 март.

Комисията също така е препоръчала семействата първоначално да могат да избират дали децата им да веднага да се върнат на училище.

Програмата на часовете трябва да бъде направена така, че децата от различни възрастови групи да не се засичат, и където е възможно, учениците трябва да обядват в класните стаи, вместо в общо помещение.

Министърът на образованието Жан-Мишел Бланкер написа в Туитър вчера, че препоръките ще бъдат база за здравен протокол, който ще бъде изготвен преди 11 май, когато изтича националната карантина, наложена на 17 март.

Премиерътът Едуар Филип на 28 април ще представи в Националното събрание (долната камара на парламента) стратегическия план на правителството за излизане от карантината, съобщиха от канцеларията на премиера вчера.

Обръщението на пермиера в 15,00 ч. във вторник ще бъде последвано от дебат и гласуване по плана.

В понеделник, 27 април правителството ще проведе консултации с представители на регионалните и местните власти, за да уточни въпроса дали рестрикциите ще бъдат отменени едновременно във всички департаменти, или сроковете ще бъдат различни в зависимост от особеностите на ситуацията по места

Източник: БТА
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари