Фоторепотерът Борислав Пенков е с порезни рани по лицето

0

С порезни рани по лицето е нападнатият фоторепортер в Бургас Борислав Пенков, чийто дом бе атакуван тази нощ, съобщава "24 часа".

Пенков разказа, че малко след 03 часа е усетил, че някои дебне на терасата на жилището му, което е на първия етаж. Приближил се до вратопрозореца на терасата и видял клекнал млад мъж. Нападателят се стреснал, блъснал с ръка вратата на терасата, счупвайки двата прозореца и избягал. Парчета от разхвърчалите се стъкла ранили фоторепортера по лицето.

На място веднага са пристигнали полицаи от Пето РУП, които са направили оглед на аапартамента.

Това е поредното нападение над бургаския журналист от както преди около 2 г. бе нападнат и бит от криминално проявения Петър Биберов-Кюфтето докато снима щети от подпалено заведение в Морската градина. Пенков осъди Кюфтето за побоя, като делото приключи със споразумение и наказание пробация.

След това обаче започнаха проблемите на Пенков. В края на ноември, 2018 г. жилището му бе подпалено с автомобилна гума, поставена пред входната врата. Пожарът нанесе големи щети на целия вход, а хората бяха евакуирани. За палежа полицията в Бургас задържа Петър Биберов-Кютето и двама мъже от обкръжението му.

Разследването все още не е преминало в съдебна фаза, но междувременно Биберов бе арестуван при спецакция на столични и местни антимафиоти и спецпрокуратурата през септември т.г. и обвинен като член на организирана престъпна група за нападения, рекет, палежи и изнудвания. 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари