Фондация "Колективът" закри концертното лято на кея

1
Жители на булевард "Придунавски" се оплакаха от многото шумни концерти
Жители на булевард "Придунавски" се оплакаха от многото шумни концерти Снимка: Фейсбук

Фестивалът "Реките на града" отбеляза своя финал за сезона

Музикалните вечери на открито привлякоха стотици русенци със забавен хепънинг край реката и добро настроение. 

"Беше едно вълнуващо лято и русенци и гости на града имаха възможност да са с една идея по-свързани с величествената енергия и красота на Дунава! Случиха се толкова много неща на брега през последните 4 месеца и заедно доказахме, че има смисъл в това, което правим", споделиха организаторите. 

Но за жителите на булевард "Придунавски" това, че русенският кей се е превърнал в място за шумни концерти  до късните часове, се оказва проблем. 

Ето какво написаха в мрежата: "Ние, живеещите на булевард ”Придунавски”, т.нар. “Стара част”, а всъщност истинският булевард, вече 5 месеца неволно участваме в един безкраен концерт под прозорците ни.  Досега по груби сметки имаме над 70 изпълнения от месец май! Това си е много дори и за най-големите концертни сцени", оплакаха се от натоварената концертна програма живущите в района. 

Според потърпевшите това е невиждан тормоз и се надяват той да се прекрати

"Най-любопитното е, че “Фондация Колективът”, която стопанисва тази концертна сцена прокламира за своя цел да “съживи” изоставени градски пространства. В Русе, може да се намерят много такива, но кеят, ремонтиран и възстановен с няколко десетки милиона преди 2-3 години не би трябвало да е едно от “изоставените” места в града", смята Дилян Данов.

"Е, успяхте! Сега ще спите спокойно, след като прецакахте най-готиното място в града, който и без друго е толкова умрял",  отговаря русенка, която не скри задоволството си от лятното оживление на русенския кей.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 7
    5
    Русе
    До 2: Байо, ако смяташ, че забавлението за едни е допустимо дори и да е тормоз за други, значи има нещо сбъркано в мисленето ти - подобно на ония, които шофират предрусали и препили и уважават само собствените си моментни желания. Аз мога да отида, където си поискам, ама замисляш ли се, че при толкова живущи над кея има и стари хора, и болни хора, те къде да отидат, освен в собствените си домове? Вие нрщо объркахте русенския кей с морската градина на Варна, мда, само дето няма нищо общо.
  • 7
    4
    Крис
    зимата е най-хубавия сезон , няма насекоми, няма и наркомани и клюкарки по улиците . ДАНО ТАЯ ЗИМА ДА ВИ ДОЙДЕ АКЪЛЯ
  • 10
    3
    agsfasdg
    човека ви го каза,и без вас се тая , заминавайте извън града и блоковете където хората почиват ,за да ви слугуват ,некадърни наркомани
  • -2
    2
    гражданин на Русе
    Другата година дано да има още повече. Такива като теб най ги обичам, тъпи хейтъри който всичко им пречи. Музиката никога не е била силна от кея и хората намалят след 10 часа както си е по закон. Добре, че бяха тези хора малко да живне кея, защото в целият град няма хора, но естествено такива като теб който стоят във вкъщи вместо да излязат в топлото време забити пред компютъра да хейтят няма как да им хареса.
  • -2
    1
    Русе
    К'ва фондация, к'ви пет лева ми обяснявате тука, за мен това са шайка безпардонни наглеци, които здраво ни изтормозиха през изминалото лято. Защото когато един човек има дори грам чувство за култура, естетика и принадлежност към някакво общество , то той сам си налага граници и норми. И не, градът не е западнал без вас, а заради такива като вас - некадърници, които се изявяват от най-висока инстанция. Пък ако и за догодина имате същите планове, запасете се със спасителни пояси, че може да се окаже мокро. И накрая ще помоля "русенката" от последния абзац на статията да си публикува адреса, защото имам желание да й направя музикална серенада, след която "партитата" на кея ще й се сторят като безобидна песен на щурче.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари