Фолксваген ще си сътрудничи с Форд в производството на електромобили

0
Двата автомобилни концерна си сътрудничат от януари в производството на леки търговски превозни средства и пикапи, за да спестят стотици милиони евро
Двата автомобилни концерна си сътрудничат от януари в производството на леки търговски превозни средства и пикапи, за да спестят стотици милиони евро Снимка: БГНЕС

Надзорният съвет на VW одобри сътрудничеството с Ford за производството на електромобили и автономно шофиране.

Утре шефовете на VW и Ford, Херберт Дийс и Джим Хакет, ще дадат подробности за споразумението на специална пресконференция в Ню Йорк.

Според “Франкфутер алгемайне Цайтунг” този петък ще бъде стресов за главния изпълнителен директор на Фолксваген Херберт Дийс , но може да му донесе и голям успех. Веднага след като надзорниците оповестиха решението си, Дийс заминава за Америка, като в Ню Йорк той ще обсъди детайлите на сътрудничеството с главния изпълнителен директор на Ford Джим Хакет.

Двата автомобилни концерна си сътрудничат от януари в производството на леки търговски превозни средства и пикапи, за да спестят стотици милиони евро. За Фолксваген сътрудничеството е стратегически много важно, се твърди в бизнес средите във Волфсбург. Компанията планира да инвестира до 2022 г. повече от 34 милиарда евро в нови електрически автомобили, автономно шофиране и цифровизация.

“Електрическото сътрудничество” между VW и Ford поставя конкурентите под натиск, пише в. Ханделсблат, особено BMW и Daimler. 

Източник: БГНЕС
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари