Флашмоб срещу наркотиците организират в петък

0
Серия от инициативи по случай Международния ден за борба със злоупотребата с наркотици организира Превантивно-информационният център в Русе
Серия от инициативи по случай Международния ден за борба със злоупотребата с наркотици организира Превантивно-информационният център в Русе

Серия от инициативи по случай Международния ден за борба със злоупотребата с наркотици организира Превантивно-информационният център в Русе

По случай Международния ден за борба със злоупотребата с наркотици и нелегалния трафик на наркотични вещества - 26 юни, Превантивно-информационният център към Общинския съвет по  наркотични вещества в Русе организира поредица от събития в сградата на ПИЦ – Русе. Целта е да  се привлече вниманието на русенската общественост към наболелите проблеми със зависимостите и търсене на алтернативи за тяхното справяне. Сградата на ПИЦ се намира на ул. „Плиска“ № 78, блок „Мадара“.

На 23 юни от 10:30 часа в зала „Култура“ ще се проведе Кръгла маса на тема „Съвременни тенденции в новите политики на употребата на психоактивни вещества“. По време на събитието ще бъде представена работата на екипа на ПИЦ – Русе, а темата ще се обсъжда с  представители на различни институции в града, имащи отношение към проблема.

На 24 юни в 10 часа ще бъде отслужен водосвет в сградата на Превантивно информационния център, на който ще присъстват представители на Община – Русе, НПО – Русе и на Общинския съвет по наркотични вещества.

На 24 юни ще има Ден на отворените врати. Доброволци и служители на центъра ще раздават флаери и ще канят русенци в залата, където ще могат да наблюдават провежданата целодневна презентация. Тя ще бъде  оформена като слайдшоу с подходящ визуален материал и акценти върху дейността и приоритетите на центъра.

На 25 юни от 14 часа в Превантивно информационния център ще бъдат връчени наградите и грамотите на участниците в конкурса за литературно есе на тема „Къде и с кого искам да бъда през свободното си време“.

След награждаването от сградата на центъра около 15 ч. ще тръгне шествие от участниците в конкурса, деца от Клуба на доброволеца и всички желаещи граждани, което ще премине през Парка на младежта до центъра на града. Там ще бъде и кулминацията на събитието, изразяваща се във флашмоб.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Двама интернет маниаци си чатят:
- А бе, бро! Говори се, че имало живот извън мрежата.
- Дай линк...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари