Фирми отказват да ремонтират гаранционно некачествено санирани блокове в Русе

2
Общината възнамерява да отстрани дефектите със собствени средства и след това да си търси парите от изпълнителите по съдебен път
Общината възнамерява да отстрани дефектите със собствени средства и след това да си търси парите от изпълнителите по съдебен път Видео: Кис 13

Въпреки гаранционния срок, фирми отказват да извършат ремонт на некачествено санирани блокове в Русе по националната програма.

Общината възнамерява да отстрани дефектите със собствени средства и след това да си търси парите от изпълнителите по съдебен път.

В Общината са подадени над 10 жалби от 5 блока за лошо строителство най-вече за некачествена изолация по покриви и стени, монтаж на дограми и дефекти в помещенията.

В договорите не са предвидени средства за гаранционно поддържане на обектите, каза пред камерата на телевизия на Кис 13 заместник-кметът на Русе Магдалина Илиева.

От Общината предупредиха всички минали и бъдещи изпълнители на обекти, че ще продължават да упражняват строг контрол върху работата на фирмите. Проблем с некачественото изпълнение има и с наскоро приключилото строителство на социални жилища в Русе.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари