Фирмата-кандидат за летище Русе търси шивачки

16
За китайските инвестиции в България може да се кажат две неща - винаги са мащабни и никога не се случват, особено в Русе
За китайските инвестиции в България може да се кажат две неща - винаги са мащабни и никога не се случват, особено в Русе

За китайските инвестиции в България може да се кажат две неща - винаги са мащабни и никога не се случват, особено в Русе

През февруари тази година, общинските съветници гласуваха с „да“, общината да даде предварително съгласие за продажба на летище Щръклево. Купувач е фирмата "Еонметалл България" ООД, в която основният капитал е малайзийски. Сега ще се разбере дали и малайзийските интереси са като китайските.

Читателка на „Dunavmost.com“ сигнализира, че е видяла обява за работа на същата фирма, но…..не за стюардеси, пилоти, навигатори или авиационни диспечери. Крупният инвеститор се оказа, че набира шивачки за производство на маски.

Обявата е публикувана днес, 05 юни: Обява за помощен персонал за производство

Това поражда сериозни съмнения за намеренията на въпросната фирма. Проучена ли е била предварително от общинските съветници, гласували й доверие?

Това, което се знае за дружеството е, че е създадено на 7 август миналата година. Собственици към онзи момент са Гох Ченг Хуан от Малайзия, член на борда на директорите на Еonmetall Group - малайзийска компания за машини и оборудване за стоманената индустрия, както и основател на малайзийския производител на стомана Leader Steel Holdings. Тан Киан Чуан, също малайзийски гражданин, и русенецът Антон Стайков, който в документацията до общинския съвет е представен като търговски директор в Еonmetall Group за периода 2014-2018 г. На 25 ноември капиталът на "Еонметалл България" е вдигнат от 1000 на 2000 лв. Като с по 16.7% дял влизат двама американски граждани: Надер Бадри Шахин, пак според документацията, генерален директор на Six Forks Investment, и Азиз Седер, изпълнителен директор нa Tameer Steel Company. Българинът реално има най-голям дял - 33.2%, а двамата малайзийци – по 16.7%.

Сега същата тази фирма търси шивачки. Какво ще изгражда тя на летище Щръклево и има ли изобщо инвестиционни намерения? Недоумение пораждат и заявените интереси на фирмата – от строене на магистрала, после мост, та до летище.

Представяте ли си шивашката фирма „Тол мен“ да стане главен инвеститор в строежа на нов терминал на Хийтроу във Великобритания?! Инвестиционното намерение в случая наподобява точно този абсурден пример.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Учителката:
- Иванчо, можеш ли да ми кажеш един нос на Черно море?
- Еми не.
- Браво! Шестица!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари