Фигури от цветя ще красят Русе

6
Вазата в Парка на младежта ще грейне с над 30 000 цветни стръка
Вазата в Парка на младежта ще грейне с над 30 000 цветни стръка Видео: Русе Медиа

Един от символите на Русе ще грейне с над 30 000 цветни стръка за Празника на града – 6 май

ОП „Паркстрой“ се готви да украси Вазата в Парка на младежта с нови цветя и нова фигура, която все още се пази в тайна. Един от символите на Русе ще грейне с над 30 000 цветни стръка за Празника на града – 6 май, съобщи директорът на предприятието Чана Лозева. Обмисля се да се поставят по-малки фигури от цветя и на други места в Русе по примера на много градове в Европа и по света, информира Русе Медиа.

ОП „Паркстрой“ вече има три оранжерии, в които отглежда различни цветя. Закупена е и нова техника, с която не само се почиства градът, но също се мие и дезинфекцира. В задълженията на предприятието вече влиза и почистването на централната част на Русе.

Специално внимание се отделя на оформянето на короните на дърветата. Чана Лозева припомни, че дърветата в градска среда имат различна продължителност на живот от тези в горските територии, тъй като са засадени изкуствено. Общината приветства и насърчава желанието на всеки, който иска да засади ново дърво на общински терен, но има изисквания, които трябва да се спазват. Такова действие трябва да е одобрено от общината, тъй като под земята минават подземни комуникации и не може да се залесява къде да е. Дава се и препоръка кой вид е най-подходящ за градски условия, а отделно има и строги изисквания относно размерите на фиданките. Трябва да се полагат грижи за новото дръвче поне в първите две години, за да може то да се хване и развие.

Предприятието в момента е ангажирано и с почистването на Лесопарка от саморасли храсти и дървета, за да може територията край Николово да добие нов и приятен вид.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари