Фестивал „Рак сайкъл“ в Русе

2
По време на фестивала ще има ателиета за различни видове игри, фейс пейнтинг, демонстрации, лекции, изложба на картини
По време на фестивала ще има ателиета за различни видове игри, фейс пейнтинг, демонстрации, лекции, изложба на картини

За 7-ма поредна година, Ротари клуб Русе, Ротари клуб Русе Дунав, Ротаракт и Интеракт клубовете, съвместно с НУИ „Проф. Веселин Стоянов“ и Община Русе организират благотворителен фестивал „Рак сайкъл“.

Фестивала ще се проведе в дните 17 и 18 юни 2017г. /събота и неделя/ пред „Операта“ в часовете от 10,00ч. до 20,00 часа.

Този станал вече традиционен проект е насочен към опазване на околната среда, рециклиране, здравословен начин на хранене, спорт и живот, изява на таланти от Русе.

Основната му цел е да повиши информираността и подбуди интереса на деца, младежи и по-възрастните жители на града към разделно събиране на отпадъци, опазване на околната среда и проява на отговорно отношение към природата и самите нас. Да покаже, че често забравени неща и вещи, които сме готови да изхвърлим, могат да се окажат ценен ресурс, да спестят разходи и да са източник на вдъхновение.

По време на фестивала ще има ателиета за различни видове игри, фейс пейнтинг, демонстрации, лекции, изложба на картини.

Националната гимназия по изкуствата ще бъде представена от най-талантливите си ученици, които ще представят на гостите и жителите на Русе дарбите си. Предвидили сме  демонстрации и открити уроци по различни видове спортове – хип – хоп, салса, канго джъмп, зумба, бели денс, суинг денс, карате, народни хора и други .

Всички събрани по време на фестивала средства ще бъдат дарени на НУИ „ Проф. Веселин Стоянов“ град Русе за ремонт на музикалните инструменти в подкрепа на каузата „Талант без граници“.

Инициативата е част от проектите по случай честването на 80 години Ротари в Русе.

Заповядайте при нас – забавлявайте се и научете повече за това как да опазим планетата си по-чиста и да живеем по-добре!

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари