Facebook забранява продажбата и рекламата на медицински маски

0
Компанията мотивира решението си с желание да спре опитите на потребители да се възползват от търсенето на тези продукти по време на епидемията от новия тип вирус COVID-19
Компанията мотивира решението си с желание да спре опитите на потребители да се възползват от търсенето на тези продукти по време на епидемията от новия тип вирус COVID-19 Снимка: iStock

Социалната мрежа Facebook временно забранява рекламите и търговските обяви на медицински маски.

Компанията мотивира решението си с желание да спре опитите на потребители да се възползват от търсенето на тези продукти по време на епидемията от новия тип вирус COVID-19. Това съобщиха официално от дружеството в своя блог.

Става въпрос за обявите във Facebook каталозите, спонсорираните публикации и предлагането в Marketplace. Забраната ще започне да се прилага в следващите няколко дни.

„Ние временно забраняваме реклами и обяви за търговия на медицински маски за лице. Следим отблизо COVID-19 и ще направи необходимите промени на правилата си, ако забележим, че хората се опитват да използват за свои цели извънредното положение в областта на общественото здраве,“ – пише в изявлението на компанията.

По последни данни над 102 хил. души са заразени с коронавируса в световен мащаб, смъртните случаи са 3.4 хил., повече от 57 хиляди са се възстановили. Случаи на заболяването са регистрирани в 87 страни. Най-голям брой заразени има в Китай, Южна Корея и Италия. 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари