Европрокурорите у нас ще имат своя сграда, администрация, бюджет и деловодство

1
С промени в Закона за съдебната власт, приети от правителството, ще се гарантира независимост и ресурсна обезпеченост на европейските делегирани прокурори в България
С промени в Закона за съдебната власт, приети от правителството, ще се гарантира независимост и ресурсна обезпеченост на европейските делегирани прокурори в България Снимка: БГНЕС / Архив

С промени в Закона за съдебната власт, приети от правителството, ще се гарантира независимост и ресурсна обезпеченост на европейските делегирани прокурори в България

"Те ще имат собствени администрация, сграда, бюджет и деловодство. Към настоящия момент това не е предвидено в законодателството", заяви правосъдният министър Надежда Йорданова:

"Въпрос, който ми беше поставен на срещата, която имах преди няколко седмици с госпожа Кьовеши - както тя тогава информира за своето притеснение, включително отказвано е назначаване на експертиза по искане на европейски делегиран прокурор от страна на Специализираната прокуратура с аргумент липса на пари. Видно е, че такава ситуация не може да бъде приета и законодателят трябва да създаде съответните ефективни мерки за функциониране на европейските делегирани прокурори".

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари