Евгений Дайнов: ДПС извършва вътрешен преврат в ГЕРБ

2
Управляващите не са политически лица, а квартални мутри
Управляващите не са политически лица, а квартални мутри Видео: Евроком

Това е глупав ход и свинщина

Така политологът проф. Евгений Дайнов определи акцията на полицията и премахването на палатковите лагери в София, Пловдив и Варна.

"Сутринта всички властимащи, както са свикнали, лъжеха кой е взел това решение. Някакъв PR каза, че решението е било взето от полицията, Валери Симеонов каза, че не е така, едва ли не той го е взел. Аз съм убеден, че обяснението не е политическо. Управляващите не са политически същества, те са мутри от квартален мащаб", коментира Дайнов, предаде Евроком.

Той допуска вариантът решението да се премахнат блокадите да е лично на Валери Симеонов след вчерашното замеряне с яйца по сградата на НФСБ.

"Аз съм убеден, че това е решение на Валери Симеонов, който неразполагайки с особено голям умствен багаж, също съм убеден, че в момента се радва и е убеден, че еднолично е смачкал протеста", каза политологът.

Според него ДПС извършва вътрешен преврат в ГЕРБ.

"Превратът е пълзящ, те му изземват властта постепенно и те взимат все повече решения, не Бойко Борисов", категоричен е той.

За Националната конференция на ГЕРБ политологът е на мнение, че това е било "титанична свинщина".

"ГЕРБ са в онзи етап от разпада, че каквото и да направят се обръща срещу тях. Вместо да имаме масова демонстрация на мощ на партия ГЕРБ, обединена около своя вожд Борисов, получихме някакви хора, които докато той обяснява колко добър човек е, хората с баджове на ГЕРБ биеха протестиращи и журналисти", категоричен е той.

Дайнов е на мнение, че разпадът на правителството на Борисов ще бъде по-насилнически от това през 1989г.

Професор Дайнов е сигурен, че кабинетът Борисов 3 няма да довърши мандата си. Политологът коментира и последните социологически проучвания за парламентарни избори у нас:

"Цветан Цветанов се покри и не успя да направи някаква партийна организация. Него засега го изключваме. Мая Манолова със своята прелегитимация с присъствието си на протеста ще отхапе някаква част от левеещите хора, на които им е писнало от БСП. Слави Трифонов дава платформа на всички антиправителствени хора и трупа подкрепа, макра че той самият не участва. Неговият вот ще бъде напълно антисистемен", прогнозира той.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари