Евгени Будинов: Морфов каза да избера между него и Бойко Борисов

0
Не съм му се молил, нито е имало опасност да се мятам отнякъде, разказа актьорът
Не съм му се молил, нито е имало опасност да се мятам отнякъде, разказа актьорът Снимка: Личен архив

Иронията е, че квинтесенцията на „Хъшове“ е идеята за свобода - свободата да избираш религията си, политическите убеждения, каза актьорът

Александър Морфов ми каза, че ме маха от „Хъшове“ по политически причини, потвърди пред „Площад Славейков“ актьорът Евгени Будинов.

Видео, разпространено във Фейсбук от депутата от ГЕРБ Тома Биков, показва изказване на Александър Морфов видимо от репетиция на „Хъшове“ след завръщането на режисьора в Народния театър. В него той разказва, че е освободил от състава актьора Евгени Будинов, бивш депутат от ГЕРБ.

„Имаме още едно отсъствие. Един гербаджийски боклук, който изхвърлихме от представлението…“, казва режисьорът.

Александър Морфов пресъздава пред колегите си разговора с Будинов, от което става ясно, че актьорът е бил съгласен дори да се отрече от политическите си убеждения, „да се отрече публично от ГЕРБ, заради уважението си към режисьора и спектакъла. Това очевидно не помага, защото в списъка на актьорите, които играят в „Хъшове“ през този сезон, Евгени Будинов не присъства.

Имахме такъв разговор с Александър Морфов в края на август, каза Будинов. Актьорът казва, че научил за отстраняването си от служебен мейл за разпределение на ангажиментите в театъра, а не лично от режисьора, което го засегнало, затова му се обадил. Морфов му потвърдил и на въпроса на Будинов защо, той отвърнал, че е заради факта, че е от ГЕРБ.

„Не използва епитети като във видеото – каза актьорът. – Попитах го „Сашо, по политически причини ли ме махаш?“, отговори „Да“.

След края на този разговори се чули отново, по думите на Будинов Морфов му се обадил и му казал, че има възможност да го върне в състава. Но актьорът го предупредил, че е в предизборните листи на ГЕРБ за изборите през октомври.

„Каза ми да избера между него и Бойко Борисов. Казах му, че избирам Бойко Борисов. Не съм му се молил, нито е имало опасност да се мятам отнякъде“, каза Евгени Будинов.

Актьорът сподели огорчението си от изказването на режисьора във видеото – и най-вече от смеха на своите колеги.

„Голямата ирония в случая е, че става дума за представлението „Хъшове“, квинтесенцията в което е идеята за свободата – свободата да избираш религията си, политическите си убеждения, сексуалността си. Хората на изкуството трябва да се разбират, въпреки разбиранията и различията си“, коментира актьорът.

Будинов сподели, че след разговорите си с Морфов през август му е написал писмо, но не му го изпратил. След като видял видеото обаче смята да го пусне във Фейсбук, като добави едно изречение:

„Много ми е тъжно да гледам как в последните години Александър Морфов от младия Люк Скайуокър се превръща в Дарт Вейдър на българския театър“.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 5
    2
    Boko
    Гербаджийски боклук !
  • 9
    1
    dimitrov
    За пари депутат стана ,сега плаче за театъра !
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Двама интернет маниаци си чатят:
- А бе, бро! Говори се, че имало живот извън мрежата.
- Дай линк...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари