Ева Кайли остава за постоянно в ареста

1
Гръцката евродепутатка Ева Кайли беше обвинена в приемане на подкупи от Катар в един от най-големите корупционни скандали в Брюксел
Гръцката евродепутатка Ева Кайли беше обвинена в приемане на подкупи от Катар в един от най-големите корупционни скандали в Брюксел Снимка: АП

Гръцката евродепутатка Ева Кайли беше обвинена в приемане на подкупи от Катар в един от най-големите корупционни скандали в Брюксел

Ева Кайли, която бе отстранена от длъжността заместник-председателка на Европейския парламент на фона на разследване за корупция, в която е замесен Катар, ще остане в ареста, предаде днес Ройтерс, като се позова на белгийската федерална прокуратура.

"В заповедта си от тази сутрин досъдебното производство потвърди мярката за неотклонение "задържане под стража" на Е.К. (Ева Кайли). Ако тя обжалва това решение в срок от 24 часа, ще може да се яви пред наказателен състав на апелативния съд в Брюксел в рамките на 15 дни", се казва в изявление.

Гръцката евродепутатка Ева Кайли беше обвинена в приемане на подкупи от Катар в един от най-големите корупционни скандали в Брюксел. Кайли отрече да е извършила каквото и да е нарушение и заяви по-рано чрез адвоката си, че е невинна, припомня агенцията.

Скандалът, който е най-големият, разтърсил политиката на Европейския Съюз от десетилетия, се базира на подозренията, че Катар и Мароко са подкупвали политици, парламентарни сътрудници и неправителствени организации, за да оказват влияние върху решенията на Европарламента.

Катар многократно заяви, че няма никакво участие в корупционния скандал в ЕС. Мароко се оплака от "съдебен тормоз" след като разследването за даване на подкупи започна.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари