Естонският президент: Румен Радев е бил контактен с болен от COVID-19

0
Радев не е посетил официалната вечеря планирана вчера след срещата на инициативата “Три морета”
Радев не е посетил официалната вечеря планирана вчера след срещата на инициативата “Три морета”

Президентът на България Румен Радев е бил контактен с болен от COVID-19 човек. Това обяви Керсти Калюлайд в профила си във Facebook.

Тя посочва още, че Радев не е посетил официалната вечеря планирана вчера след срещата на инициативата “Три морета”, съобщи NOVA.

Днес сутринта Радев и съпругата му Десислава трябваше да пристигнат в сградата на администрацията на естонския президент, където се очакваше да бъдат посрещнати от президента Керсти Калюлайд и нейния съпруг.

Към 11 часа стана ясно, че срещата е отменена поради усложнената обстановка от коронавирус и невъзможността да бъдат изпълнени всички елементи от предвидената програма. Затова двамата лидери са се договорили в телефонен разговор, проведен тази сутрин.

От президентската институция заявиха, че на състоялата се вчера среща между двамата в Талин в рамките на инициативата „Три морета“, са били обсъдени темите от дневния ред на двустранните отношения, както и самата инициатива.

По-късно днес Радев трябваше да се срещне с председателя на парламента на Естония и с премиера на страната. След това беше планирано и посещение в Центъра за върхови постижения в киберотбраната на НАТО. За късния следобед имаше планувано и участие на държавния глава в конференция.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари