ЕС ускорява финансовата помощ на Турция за сирийските бежанци

1
Има спешна нужда от устойчиво прекратяване на огъня и трайно политическо решение на сирийската криза, се посочва в изявление на Европейския съвет от Брюксел
Има спешна нужда от устойчиво прекратяване на огъня и трайно политическо решение на сирийската криза, се посочва в изявление на Европейския съвет от Брюксел Снимка: БГНЕС

Ръководителят на Европейския съвет Шарл Мишел проведе разговори с турския президент Реджеп Тайип Ердоган, по време на които той обеща да ускори предоставянето на нова финансова помощ за сирийските бежанци.

Това се посочва в изявление на Европейския съвет от Брюксел, цитирано от ТАСС, предава БГНЕС.

Срещата беше откровена и необходима. Акцентът на разговорите беше върху миграционната ситуация по морските и сухопътните граници на ЕС и кризата в Сирия”, каза той. „Необходимо е да се намали настоящото миграционно напрежение по европейските граници. Европа е готова да ускори подкрепата за сирийците в Турция”.

В документа се подчертава също така, че Мишел „отново потвърждава подкрепата си за Гърция, България и Кипър“.

Има спешна нужда от устойчиво прекратяване на огъня и трайно политическо решение на сирийската криза. Всички страни трябва да спазват международното хуманитарно право. Хуманитарният достъп е от решаващо значение и Европа е готова да предостави допълнителна помощ на вътрешно разселените хора в Идлиб”, се казва в изявлението.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари