ЕС разреши добавянето на насекоми в храните

1
Домашни щурци - замразени, изсушени, на прах - насекомите са идеалният отговор за много проблеми в хранително-вкусовата промишленост
Домашни щурци - замразени, изсушени, на прах - насекомите са идеалният отговор за много проблеми в хранително-вкусовата промишленост Снимка: Facebook / Насекомо

Домашни щурци - замразени, изсушени, на прах - насекомите са идеалният отговор за много проблеми в хранително-вкусовата промишленост

Нов закон разрешава добавянето на насекоми в храните на територията на ЕС. 30% от европейците искат да пробват такава храна, предава БГНЕС.

Те са идеалният отговор за много проблеми в хранително-вкусовата промишленост. Насекомите са лесни за отглеждане, имат високо съдържание на хранителни вещества (подобно на пилешко, говеждо, риба или свинско), а освен това са вкусово неутрални.

Повече от 2 милиарда души по света ядат насекоми. Техните любители в Европа също се увеличават, пише австрийският сайт „ое24”.

Домашни щурци - замразени, изсушени, на прах

От днес е в сила нов закон на ЕС. Официално домашните щурци могат да се използват в храната - замразени, сушени или на прах. От четвъртък това ще се отнася и за ларвите на брашнен бръмбар.

"Понастоящем има още осем заявления за разрешаване на насекоми като храна", казват от Европейската комисия.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    3
    Дон Бидон
    Има такъв прах в почти всичко от много години,но сега го обявяват официално. Има в чипсове, вафли, шоколадови изделия, хляб, брашно. В почти всичко. Отрова ,за да ни у.иват. Никой да ме си мисли,че тези решения са случайни!
  • 14
    2
    тоди
    Всеки ден нова глупост! Абе в тоя ЕгС, останаха ли нормално мислещи хора....скоро и хлебарки ли ще ни посъветвате да започнем да ядем, изтрещялници!!!
  • 8
    1
    Ха ха
    Абсолютна глупост. Едва ли повечето от желаещите да пробват допускат, че ще имат стомашен дискомфорт. Няма как да се стрие напълно твърдите части на насекомите. Всяко чудо за три дни, като с електромобилите.
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Учителката:
- Иванчо, можеш ли да ми кажеш един нос на Черно море?
- Еми не.
- Браво! Шестица!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари