Ерик Рубин: България ще получи най-модерния самолет на възможно най-добра цена

0
Като погледнете целия пакет ще разберете, че ангажиментът на САЩ е да подкрепя българската армия и авиация, заяви посланикът на САЩ
Като погледнете целия пакет ще разберете, че ангажиментът на САЩ е да подкрепя българската армия и авиация, заяви посланикът на САЩ Снимка: БГНЕС

България ще получи най-модерния боен самолет на възможно най-добра цена.

Това каза посланикът на САЩ Ерик Рубин по повод желанието на България да закупи F-16. Рубин участва в конференцията на тема „Политиките на България в евроатлантическата реалност“, предаде БГНЕС.

На форума присъстват бившият белгийски премиер и председател на ЕС Херман Ван Ромпой, президентът Росен Плевнелиев (2012 – 2017г.) и конституционният съдия Филип Димитров.

„Като погледнете целия пакет ще разберете, че ангажиментът на САЩ е да подкрепя българската армия и авиация. Смятам, че цената е разумна. Разбирам, че това е висока цена, но ние ще подкрепяме нуждите на България и реалността, в която се намира. Уверявам ви, че България ще има най-модерния боен самолет, когато сделката бъде завършена. Това ще доведе до подобряване както на сигурността на България, така и на НАТО и по този начин ще стане неин стратегически партньор“, заяви Рубин.

Той обясни още, че двете държави имат добро партньорство помежду си и ако някога то е било само по отношение на сигурността и отбраната, то днес те са многостранни.

Думата взаимозависимост е ключов фактор в оформянето на отношенията между България и САЩ. Ние трябва да продължим да защитаваме, това което сме постигнали, но и да гарантираме че това ще продължи и в бъдеще. Аз вярвам в бъдещите отношения между САЩ и България, които датират от 150 години“, беше категоричен посланикът на САЩ в София.

Ние подкрепяме и диверсификацията, и завършването на българския газопровод. Очакваме скоро да видим резултатите. Доставка на газ от други източници, например от Азербайджан, е ключов проект, който ще даде енергийна независимост на България. Това е важен фактор и за Националната сигурност на страната“, заяви още той и припомни, че топлинната енергия, която се произвежда у нас е благодарение на ТЕЦ „Марица-Изток“ 1 и 3, които са построени с американска инвестиция.

Източник: БГНЕС
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари