Ердоган: Турция е готова да организира среща между Путин и Зеленски

0
Турският президент посочи, че Турция е готова да стане страна гарант за сигурността в Украйна
Турският президент посочи, че Турция е готова да стане страна гарант за сигурността в Украйна Снимка: GettyImages

Турският президент посочи, че Турция е готова да стане страна гарант за сигурността в Украйна

Турция е готова да организира среща между президентите на Русия и Украйна Владимир Путин и Володимир Зеленски, заяви турският президент Реджеп Тайип Ердоган, цитиран от турските медии, световните агенции и БТА.

Решен съм да организирам среща и с Путин, и със Зеленски, подчерта Ердоган, който говори пред журналисти след посещението си в Узбекистан.

Той уточни, че иска да поговори с всеки от двамата, за да може да се обсъди възможната организация на среща по между им колкото е възможно по-скоро. Ердоган изтъкна, че Турция може да стане една от страните гарантки за сигурността в Украйна, но детайлите за това трябва да бъдат обмислени сериозно.

По отношение за гарантирането на сигурността в Украйна ние бихме могли да станем една от страните, гарантиращи за сигурността, по принцип сме готови за това, посочи Ердоган, като уточни, че Киев е предложил на няколко страни да станат страни гарантки за сигурността, сред които Турция, посочва турската телевизия НТВ.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Скъпа, детето не ще да заспи.
Да му изпея ли песен?
- Първо опитай с добро!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари