Епископ Тихон: Ваксинирането ми беше знак, че духовниците не се спотайваме

0
Духовникът каза, че се чувства добре, не е имал никакви странични реакции към ваксината на „Пфайзер“ и „Бионтех“. Единствено усеща лека болка на мястото на убождане
Духовникът каза, че се чувства добре, не е имал никакви странични реакции към ваксината на „Пфайзер“ и „Бионтех“. Единствено усеща лека болка на мястото на убождане Снимка: Ладислав Цветков

В неделния ден духовникът беше един от първите ваксинирани българи срещу новия коронавирус

Ваксинирането ми беше един хубав знак да видят хората, че ние – духовниците, не се спотайваме, а приемаме тази ваксина като нещо положително“, заяви епископ Тихон в студиото на „Тази сутрин“. В неделния ден духовникът беше един от първите ваксинирани българи срещу новия коронавирус.

„Аз не мога да претендирам, че представям цялото духовенство, но заради моите доброволци, които трябва да могат отново да се върнат в болниците и при болните, трябваше да получат добър пример“, каза още Тихон.

Духовникът каза, че се чувства добре, не е имал никакви странични реакции към ваксината на „Пфайзер“ и „Бионтех“. Единствено усеща лека болка на мястото на убождане.

Според епископ Тихон обществото у нас е много разединено.

„Много хора изпитват страх. Те отричат съществуването на нещо, но когато аз отричам вашето съществуване, вас за мен вече ви няма, но аз съм във вашето полезрение. Както атеистите отричат Бога, но Бог не се е отрекъл от тях“, каза Тихон.

„Като кажеш за болестта, че я няма – това е глупаво, защото не една и две пандемии са били преодолени с имунизации. Аз, например, имам имунизация за едра шарка, която изчезна от лицето на Земята, защото всички се имунизираха – толкова е просто“, каза още епископ Тихон.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари