Ентусиасти от „Зелени посланици“ чистят детските площадки в Русе

0

Ентусиастите от гражданската инициатива „Зелени посланици“ в Русе започнаха почистване на детските площадки в града.

Първата акция бе в Деня на Русе(6-ти май), като бяха разчистени две площадки и полянките около тях в квартал „Дружба 1“. За час тримата доброволци са събрали почти доста отпадъци, които са събрали в чували. Тъй като обемът на чувалите се измерва в литри, изчистени са около 500 л отпадъци.

Ще се организираме, излизаме и обираме отпадъци от площадки в различни райони в града. Моля, споделяйте къде има нужда, като ви призоваваме и вие да се включите в инициативата. Децата са нашето бъдеще и искаме те да растат в една чиста и здравословна среда, да играят на воля, без да се притесняваме какво могат да вдигнат от земята или пясъчника. Чистотата на прекрасният ни град зависи от нас, гражданите, да бъдем отговорни с отпадъците си, като даваме добър пример на бъдещите поколения за поддържане на чиста среда“, казват от „Зелени посланици“.

Те очакват сигнали за детските площадки на имейл [email protected] или на фейсбук страницата https://www.facebook.com/ZeleniPoslanici/

Това е поредната инициатива, след като преди няколко дни отново с доброволци бе разчистена една от пътеките при хижа „Приста“. Събрани бяха над 50 чувала, без купищата строителни отпадъци, които доброволците нямаше как сами да извозят, но са подали сигнал.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари