Видял си нещо интересно, забавно, скандално - просто нещо, което си заслужава да видят повече хора. Снимай го и го сподели в Dunavmost.com заедно с кратък текст - лесно е!

Стани репортер - тук може да ни изпратите ваша снимка или видео материал Изпрати репортаж

ЕНЕРГО-ПРО "обръсна" русенец два пъти с една и съща сметка

4

Здравейте! Пиша ви за случай при който, аз и майка ми платихме два пъти една и съща сметка в рамките на 4 дни.

На 31.05.2018 г. си платих тока на каса в Централна Поща, а на 4-ти вечерта получавам обаждане от майка ми, която побърза да ме зарадва със "Да знаеш, платила съм ти сметката за тока, не я мисли".

В първия момент си казах "#%@@#$% ... нима е излязла вече нова сметка!?". След като разбрах, че сумата е абсолютно същата до стотинката се наложи да се свържа с оператор на ЕНЕРГО-ПРО. Приказвах с много любезна служителка от централата им във Варна. Даде ми адреса за Русе където има гише за работа с клиенти за да мога да си реша проблема. Също така ми каза да не се притеснявам, това се било случвало и проблемът не бил в тях, а в техните партньори. Обясних на въпросната госпожа, че не ме интересува в кого е проблема и че аз като длъжник имам отношения с тях, а не с техните партньори. Също ѝ казах, че ако техните партньори не могат да свършат нещо качествено, то по-добре е да прекратят отношенията си с тях. Последва "Мога ли да Ви бъда полезна с нещо друго?". Казах "Не" и затворих.

На другия ден бях нареден на гишето за работа с клиенти в сградата на Енергото. Служителката беше видимо натоварена с работа и чест ѝ прави, че успя да намери сили да се обърне към мен с усмивка. Споменах ѝ за какво съм дошъл и тя ми обясни опциите при които можем да излезем от създалата се ситуация.

1. Да попълня лични данни и сметка на която да ми бъдат върнати парите.

2. Да бъдат приспаднати от следващата сметка.

Мога да кажа, че въпреки, че жената беше на възрастта на майка ми и е живяла в други времена, се държа много професионално. При искане от моя страна да подам жалба, просто стана и ми донесе бланка. Нямаше никакви опити за разубеждаване и спорове. Накрая каза, че се надява този проблем веднъж за винаги да се реши.

5 години по-късно, след подобен случай и репортаж на Нова Телевизия, дружеството ЕНЕРГО-ПРО не е взело никакви мерки за решаване на проблема с двойното плащане на сметки.

След кратка справка в мрежата, установих, че подобни случаи с ЕНЕРГО-ПРО датират от началото на 2013-та година.

Ето репортаж на НОВА от края на 2013-та.

Всичко това ме кара да си мисля, че щом ЕНЕРГО-ПРО за 5 години не са решили проблема, то най-вероятно нямат желание да го направят.

Нека да видим какъв отговор ще получа на жалбата си.

Автор: Р. К.
(Автор: Р. К. - Dunavmost.com не носи отговорност за авторството на изпратените материали.
Материалите от секцията "Русенски репортери" се публикуват без редакционна намеса от екипа на Dunavmost.com)

Календар - новини и събития

Виц на деня

Двама интернет маниаци си чатят:
- А бе, бро! Говори се, че имало живот извън мрежата.
- Дай линк...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари