eMAG ще строи индустриален парк на 90 километра от Русе

3
Паркът ще се намира в близост до румънското село Жоица в окръг Гюргево
Паркът ще се намира в близост до румънското село Жоица в окръг Гюргево Снимка: eMAG

Паркът ще се намира в близост до румънското село Жоица в окръг Гюргево

Румънската компания за онлайн търговия на дребно eMAG е с нов изпълнителен дректор, съобщава SeeNews. Това е Тудор Манеа, който до момента заемаше поста генерален мениджър. Сега той застава на мястото на Юлиян Станчу, който пък е издгинат до изпълнителен президент. Новият изпълнителен директор планира компанията да направи инвестиции от €655 млн. през следващите три години.

"Инвестициите, които ще направим в този период ще ни помогнат да предложим на нашите клиенти по-широка гама от продукти на по-добри цени, бърза доставка и по-лесен процес на плащане", казва Манеа.

В началото на март тази година стана ясно, че eMAG ще строи индустриален парк само на 90 км. от Русе. Той ще се намира в близост до румънското село Жоица в окръг Гюргево. Първият етап от изграждането на парка трябва да бъде готов до лятото на тази година, а вторият трябва да приключи до септември 2022 г., когато площта ще бъде увеличена до 130 000 кв. м.

Компанията инвестира сериозно и на българския пазар. След откриването на първия шоурум в София през 2020 г., сега заявката е за развитие и подобряване на услугите. Тази година еMag планира да наеме още 100 души в своя технологичен екип, който в момента наброява 700 души.

eMAG е основана през 2001 г. от румънски предприемачи. Малко по-късно се разширява изключително успешно в България, Унгария и Полша. През 2012 г. базираната в Южна Африка медийна група Naspers придоби 70% дял в компанията. По-рано този месец Европейската банка за възстановяване и развитие (ЕБВР) заяви, че обмисля да предостави два заема на стойност до 36 млн. евро за изграждането на нов логистичен център, уточнява Money.bg

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари