ЕМА: Ивермектин да не се използва за лечение на Ковид-19

0
Базираната в Амстердам агенция отбелязва, че не е получила документи за разрешение употребата на лекарството, което отдавна се използва за лечение на някои паразити, включително и въшки
Базираната в Амстердам агенция отбелязва, че не е получила документи за разрешение употребата на лекарството, което отдавна се използва за лечение на някои паразити, включително и въшки

Противопаразитният медикамент ивермектин не трябва да бъде използван за лечение на COVID-19 извън клинични изпитания

Това призова Европейската агенция по лекарствата (ЕМА), пише "Гардиън", информира News.bg

В продължение на месеци лекарството се посочваше като чудотворен лек.

От ЕМА поясняват, че са прегледали последните доказателства за използването на ивермектин за профилактика и лечение на COVID и заключават, че допълнителните данни не подкрепят използването му срещу коронавируса извън клинични изпитания.

Базираната в Амстердам агенция отбелязва, че не е получила документи за разрешение употребата на лекарството, което отдавна се използва за лечение на някои паразити, включително и въшки.

Необходими са допълнителни проучвания, за да се види ефективността му срещу коронавируса, подчертават от ЕМА.

Лабораторните тестове са установили, че лекарството може да блокира репликирането на вируса, който причинява COVID-19, но с много по-висока концентрация на ивермектин. Токсичните последици от тези по-високи дози не могат да се изключат, допълват от агенцията.

Резултатите от клиничните изпитания са различни, някои проучвания показват, че няма полза от медикамента, а други откриват потенциални ползи.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари