Елеонора Николова ще сформира екипа си чрез конкурс, ако стане кмет

2
Екипът й трябвало да бъде безукорен
Екипът й трябвало да бъде безукорен

Както Dunavmost.com съобщи по-рано, бившият кмет на Русе Елеонора Николова ще се кандидатира отново за кмет.

"Взех съвсем наскоро окончателното си решение, беше ми много трудно, но си казах - не е важно колко добър юрист си, важното е да можеш да работиш с хората. Един кмет трябва да е преди всичко човек, да може да си говори с гражданите, да може да ги чува", каза Николова, предава БТА.

По думите й сега общината и всички институции са заключени.

"Изборите ще бъдат трудни, защото всичко е спазарено. Всички партии се чувстват много луксозно. Моята кандидатура ще разбърка малко картите, защото нямам какво да дам освен знанията", каза Николова.

Според нея това ще бъде социален експеримент - дали гражданите могат да загърбят апатията и страха и да дадат своя глас така, както го чувстват.

По думите й много хора през последната година са я призовавали да се кандидатира отново за кмет и сега тя очаква тяхната подкрепа.

"Имам знанията, имам уменията, имам възможностите да осигуря инвестиции за Русе и то много сериозни. Това е моето обещание", заяви Николова.

Тя каза още, че ако бъде избрана за кмет, ще сформира екипа си чрез конкурс, за да привлече най-добрите специалисти.

"Екипът трябва да бъде безукорен, за да може да даде този тласък напред", каза Николова.

В близките дни ще се уточни по какъв начин ще бъде издигната официално кандидатурата й, обясни Велизар Ранев, който е част от гражданския комитет, номинирал Николова за кмет.

Елеонора Николова е дългогодишен съдия, била е председател на Районния съд в Русе, а също и окръжен прокурор /1992-1994 г/. След това е адвокат. През 2002 г. е избрана за кмет на Русе на частичните местни избори, а година по-късно печели и редовен мандат. През 2005 г. е избрана за депутат от СДС в 40-ото Народно събрание. През февруари 2011 г. е назначена за заместник-директор на Центъра за превенция и противодействие на корупцията и организираната престъпност БОРКОР, по-късно е била и негов директор.

Източник: БТА
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Двама интернет маниаци си чатят:
- А бе, бро! Говори се, че имало живот извън мрежата.
- Дай линк...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари